«Αλλαγή της πολιτικής δασοπροστασίας τώρα!»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2019 15:23

Σε αλλαγή της πολιτικής δασοπροστασίας με τη συγκρότηση ενιαίου φορέα, καλεί την Πολιτεία ο Σύλλογος Δασοφυλάκων Δ.Υ. Κεντρικής Ελλάδας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Δασών- Δασοπονίας.

Σε σχετικό μήνυμα αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα, μετά και τα καταστροφικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, τόσο από τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες, όσο και από την εντεινόμενη συνεχώς κλιματική αλλαγή, γίνεται όλο ένα και πιο επιτακτική η αναγκαιότητα αλλαγής του πλαισίου αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, από έναν φορέα εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αλλά και από έναν ενιαίο σύστημα διαχείρισης του Φυσικού μας περιβάλλοντος, με σκοπό τον όσο το δυνατόν περιορισμό αυτών των καταστροφικών φαινομένων και των συνεπειών τους. Σκοπός και στόχος της σύγχρονης Δασοπονίας, θα πρέπει να καταστεί η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αναγκαιότητα της Δασοπροστασίας, με δράσεις όπως η καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των παραγωγικών μας δασών, η κατασκευή ασφαλέστερων και πιο προσβάσιμων δρόμων, τα αντιπλημμυρικά έργα, οι χώροι δασικής αναψυχής κ.α. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ορθότερη διαχείριση των δασών και του δασικού περιβάλλοντος γενικότερα, ως ζήτημα Εθνικής προτεραιότητας τόσο επειδή αποτελεί Συνταγματική Επιταγή προς την πολιτεία, όσο και επειδή είναι ένα ζήτημα που άπτεται της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Σωστή και ορθολογική διαχείριση σημαίνει, περισσότερος παραγόμενος πλούτος, περισσότερες θέσεις απασχόλησης, μικρότερη δαπάνη για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές και μεγαλύτερη συνεισφορά στην ανασυγκρότηση της Εθνικής οικονομίας. Όλες αυτές οι αναγκαίες παρεμβάσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν παρά μόνο με έναν τρόπο: ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω επιτακτική είναι και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε όλοι να καταλάβουμε ότι το δάσος είναι η ζωή μας και ότι η καταστροφή του είναι η καταστροφή της ίδιας μας της ζωής, της ίδιας μας της ανάσας, Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας, να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας, για μια νέα δασική πολιτική, για έναν αγώνα για την οργάνωση ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά των δασών και του Φυσικού μας περιβάλλοντος και να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας, τουλάχιστον όπως τα παραλάβαμε…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass