Περιβαλλοντικές δράσεις

ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΑ - ΕΥΥΔΡΙΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΕΡΕΤΡΙΑ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 22:06

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιώργου Γκαντέλου

Το 1ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στον ευρύτερο χώρο του σχολείου. Η δράση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας που καθιέρωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ το 1972.
Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στην προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα και η καλλιέργεια οικολογικής- αειφορικής συνείδησης.
Ταυτόχρονα τα διαφορετικά είδη δέντρων (δασικά και καλλωπιστικά) που φυτεύτηκαν θα αποτελέσουν τα θεμέλια για τη δημιουργία βοτανικού κήπου στον συγκεκριμένο χώρο με πολλά είδη δέντρων και θάμνων αλλά και ποώδους βλάστησης.

Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος τόσο σε μικρούς και μεγάλους μαθητές όσο και σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα θελήσουν να γνωρίσουν και να πάρουν πληροφορίες για τα διάφορα είδη της ελληνικής χλωρίδας. Στη δράση συμμετείχε το σύνολο των μαθητών του σχολείου, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί ενώ από την πλευρά του Δήμου παρευρέθηκαν η κ. Παναγιωτοπούλου Κυριακή (πρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ. και Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φαρσάλων) και οι κ. Βασιλόπουλος Ιωάννης και Πελεκούδας Νικόλαος από το τμήμα συντήρησης Πρασίνου.
Μεθαύριο Κυριακή 24 Μαρτίου στις 11 π.μ. στη δυτική είσοδο του δάσους των Φαρσάλων θα πραγματοποιηθεί η δράση « Αγαπάμε το Δάσος, καθαρίζουμε το Δάσος», ώστε να σωθεί ο πνεύμονας της πόλης από την καταστροφή του χειμώνα (χιόνια). Η ζημιά είναι μεγάλη και πρωτόγνωρη και χρειάζεται την παρουσία όλων μας, χρειάζεται καλή διάθεση και προσφορά για την πόλη όπου ζούμε και αναπνέουμε.
Επίσης, ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Ευυδρίου σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Ευυδρίου και τον Δήμο Φαρσάλων θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου. Όσοι εθελοντές ενδιαφέρονται να βρίσκονται αύριο στις 8:30 το πρωί στο κτίριο του συλλόγου στο μικρό Ευύδριο Φαρσάλων. Επίσης, την ίδια μέρα ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, διοργανώνει εθελοντική δράση στην περιοχή του τεμένους της αρχαίας Ερέτριας, που αφορά στην αποψίλωση του χώρου και την προετοιμασία του για την αρχαιολογική σκαπάνη.
Θα κοπούν πουρνάρια και θα καθαριστεί το πεδίο, ώστε στις 6 Μαΐου, με την άφιξη της ελληνο – ιταλικής ομάδας αρχαιολόγων, όλα να είναι έτοιμα και να μην χαθεί ούτε λεπτό από την επιστημονική έρευνα. Όποιος θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια, μπορεί να μας συναντήσει αύριο στις 9.00 το πρωί στον χώρο της αρχαίας Ερέτριας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass