Θα ξεδιψάσουν άλλα 3.500 στρέμματα

ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 22:20
Οι εργασίες στον ταμιευτήρα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015. Σήμερα εμπλουτίζεται με νερό… Οι εργασίες στον ταμιευτήρα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015. Σήμερα εμπλουτίζεται με νερό…

Πάνω από 3.500 στρέμματα θα αρδεύσει το καλοκαίρι ο νέος ταμιευτήρας που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δημοτικό διαμέρισμα του Καστρίου, στην περιοχή του Δήμου Αγιάς, ενώ πριν λίγες μέρες κι αφού πρώτα ξεπεράστηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, η Περιφέρεια ξεκίνησε να τον τροφοδοτεί με νερό.

Ο ταμιευτήρας κατασκευάζεται για την άρδευση της ευρύτερης περιοχής του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού και θα εξυπηρετεί έκταση 3.500 στρεμμάτων, τα οποία μέχρι σήμερα αρδεύονταν πλημμελώς. Οι εργασίες για την κατασκευή του Ταμιευτήρα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015.

Το έργο προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αφορούσε στην κατασκευή σε έκταση 250 στρεμμάτων με καθαρή επιφάνεια αποθήκευσης νερού 200 στρεμμάτων και μέγιστο ύψος νερού 4,5 μ., ενός ταμιευτήρα με δυνατότητα αποθήκευσης 900.000 κυβικών μέτρων νερού. Πρόκειται στην ουσία για την κατασκευή μίας λιμνοδεξαμενής με σημαντικές θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, πέραν από την ευεργετική συμβολή στις καλλιέργειες και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία.

Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και μάλιστα σε μία περίοδο όπου ο πρωτογενής τομέας δυστυχώς βρίσκεται στο στόχαστρο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει απρόσκοπτα μέσα από πρόγραμμα και σε διαρκή διαβούλευση με τους ίδιους τους πολίτες καταγράφοντας τις ανάγκες τους, να υλοποιεί τον σχεδιασμό της που στοχεύει στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το νερό είναι ζωή. Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την αιρετή Περιφέρεια. Με έργα όπως αυτό, προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η αγροτική οικονομία είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης καθώς παράγει εθνικό πλούτο».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass