Λιγότερα φέτος τα κουνούπια στην περιοχή της Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2019 15:24

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τον Δήμο Λαρισαίων οι εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρεία τις εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών που εστιάζονται σε δειγματοληψίες και παρεμβάσεις σε φρεάτια ομβρίων υδάτων στον αστικό ιστό, στην παλαιά κοίτη του Πηνειού, σε αρδευτικά κανάλια, σε εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών, σε περιοχές που λειτουργούν νοσηλευτικά ιδρύματα κ.α.

Χαρακτηριστική είναι η σχετική αναφορά εργασιών για το τριήμερο από την Τετάρτη 19 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Αυτές τις ημέρες «πραγματοποιήθηκε έλεγχος και εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε φρεάτια ομβρίων στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στις περιοχές Αγίου Κωνσταντίνου, Αμπελοκήπων, ΑΤΑ (Λαχανόκηποι), Αγίων Σαράντα, Τούμπας - οδού Βόλου και στην περιοχή της Γιάννουλης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ελέχθηκαν περί τα 1.800 φρεάτια ομβρίων υδάτων».

Σε νεότερη αναφορά για την περασμένη Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουνίου, σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε έλεγχος παρουσίας κουνουπιών στην παλαιά κοίτη το Πηνειού ποταμού και στον παραπόταμο Ασμάκι, καθώς και στα αρδευτικά κανάλια στην περιοχή της Τούμπας και στους βιολογικούς Λάρισας και Γιάννουλης.

Στους βιολογικούς Λάρισας και Γιάννουλης απαιτήθηκε και πραγματοποιήθηκε ψεκασμός προνυμφοκτονίας, όπως και σε κάποια αρδευτικά κανάλια. Σημειώνεται πως με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η τρέχουσα χρονιά δεν παρουσιάζει έξαρση στους πληθυσμούς των κουνουπιών, καθώς αυτοί κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass