Το ζήτημα της Κλιματικής αλλαγής στο Περιφ. Συμβούλιο Θεσσαλίας

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2019 15:40

Στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής αναφέρεται επερώτηση της Οικολογικής Θεσσαλίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την οποία υπογράφει ο περ. σύμβουλος κ. Νικόλαος Σαμαράς και στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός, κι αποτελεί όλο και πιο ορατή απειλή, η Κλιματική Κρίση (γνωστή ως Κλιματική Αλλαγή), το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η ανθρωπότητα.

Στην Περιφέρειά μας, κατά το διάστημα εργασιών της Συνόδου των Παρισίων για το Κλίμα, είχε ληφθεί απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία», να συσταθεί Επιτροπή για την ενεργοποίηση και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής.

Η εν λόγω επιτροπή συνεδρίασε μία φορά, με συμμετοχή αρκετών φορέων κι έκτοτε δεν συνέχισε τη δράση της.

* Επειδή θεωρούμε πως η συμβολή τής εν λόγω επιτροπής μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας στο πεδίο της ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης, ενεργοποίησης και συντονισμού των σχετικών δράσεων, και

* Καθώς το ζήτημα εμφανίζεται εξαιρετικά επείγον, αφού, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της επιστήμης, όπως αυτά ανακοινώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από τον ΟΗΕ, έχουμε μόλις 11 χρόνια προκειμένου να μειώσουμε τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μισό και περίπου 25 χρόνια για τον εκμηδενισμό τους, αλλιώς χάνεται ο στόχος συγκράτησης της αύξησης της πλανητικής θερμοκρασίας στα βιώσιμα επίπεδα του +1,5 βαθμών Κελσίου με δραματικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για όλους,

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή

* Για ποιους λόγους η εν λόγω επιτροπή δεν συνέχισε τη λειτουργία της;

* Προτίθεται η Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει σε ουσιαστική ενεργοποίηση της εν λόγω επιτροπής;

* Υπάρχει σχεδιασμός για τη βελτίωση της δομής και λειτουργίας της επιτροπής;

* Ποια συγκεκριμένα μέτρα σχεδιάζει και προτίθεται να εφαρμόσει η Περιφερειακή Αρχή τόσο στο επίπεδο λειτουργίας των υπηρεσιών της, όσο και στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων της που θα συνεισφέρουν θετικά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της επερχόμενης κλιματικής κρίσης;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass