Παρακολουθείται στενά η ποιότητα των υδάτων

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ 1.635 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2019 19:02

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το «Πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και ενημέρωσης των ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης των ακτών» των Περιφερειών της Ελλάδας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Υδάτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Κάθε έτος παρακολουθούνται καθ' όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου όλες οι ακτές, που περιλαμβάνονται στο Δίκτυο Παρακολούθησης, και οι οποίες για φέτος ανέρχονται σε 1.635. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από διαπιστευμένα εργαστήρια, τα οποία συνεργάζονται με τις οικείες Διευθύνσεις Υδάτων κατόπιν διεξαγωγής δημόσιων-διεθνών διαγωνισμών.

Το μηνιαίο και ετήσιο χρονοδιάγραμμα των δειγματοληψιών, καθώς και τα μηνιαία αποτελέσματα αναλύσεων των δειγμάτων, αναρτώνται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (http://www.bathingwaterprofiles.gr/), καθώς και των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Τα ως άνω αποτελέσματα χρησιμοποιούνται επίσης και στη διεξαγωγή του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που αποτελεί πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης FΕΕ (Foundation for Environmental Education), η οποία συνεργάζεται με το ΥΠΕΝ για την υλοποίησή του. Η διαδικασία χαρακτηρισμού της καταλληλότητας των ακτών κολύμβησης διενεργείται κάθε έτος υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας.

Συνιστάται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται σχετικά από τους αρμόδιους προαναφερόμενους δημόσιους φορείς στις ιστοσελίδες των οποίων υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και να μην εμπιστεύονται φορείς μη διαπιστευμένους, οι μετρήσεις και τα αποτελέσματα των οποίων είναι πολλαπλώς αμφισβητήσιμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass