Αξιοποίηση του Ολύμπου για περιπατητές και ποδηλάτες

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΕΝΟΛ» ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 16:40

Συνάντηση συνεργασίας είχε η «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» με φορείς της περιοχής του Ολύμπου με σκοπό τη διατύπωση απόψεων όσον αφορά στην ανάπτυξη του περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού στον Όλυμπο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας διακρατικής συνεργασίας του προγράμματος LEADER/CLLD του υπομέτρου 19.3 με τίτλο “Ας αξιοποιήσουμε μαζί τον ποδηλατικό τουρισμό και την πεζοπορία και τις 4 εποχές” μεταξύ της “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.”, ως Ομάδας Τοπικής Δράσης που βρίσκεται στην παραολύμπια περιοχή, και της αντίστοιχης Γαλλικής Ομάδας Τοπικής Δράσης που βρίσκεται στην περιοχή του όρους Ventoux.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.) κ. Λευτέρης Φουρκιώτης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για τη διάθεση και προθυμία να συνδράμουν σε αυτή τη δράση. Επιπλέον τόνισε ότι “είναι μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία των Γάλλων που έχουν έντονα ανεπτυγμένο τον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό στην περιοχή τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το brand name του Ολύμπου δημιουργεί από μόνο του πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή”.

Οι περιοχές των δύο Ομάδων Τοπικής Δράσης παρουσιάζουν συμπληρωματικότητα όσον αφορά στο τοπίο, στη φυσική κληρονομιά, στην τουριστική φήμη και επιθυμούν να δουλέψουν από κοινού ώστε να ανταλλάξουν ιδέες και να υλοποιήσουν δράσεις διακρατικής συνεργασίας. Η εικόνα των δύο περιοχών δημιουργεί μια καλή ευκαιρία συνεργασίας ανάμεσα σε δύο εμβληματικά βουνά της Μεσογείου.

Τον συντονισμό και την εισήγηση του θέματος έκανε η διευθύντρια κα. Σεβαστή Μπασδέκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass