Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος χώρος αναψυχής στις όχθες του Πηνειού

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 21:21
Αποψη της περιοχής του έργου Αποψη της περιοχής του έργου

Στο πλαίσιο ενός μεγαλόπνοου σχεδίου του Δήμου Λαρισαίων για την ένταξη του ποταμού Πηνειού στους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης, με τη διαμόρφωση χώρων αναψυχής στις κοίτες του, δρομολογήθηκε η δημιουργία ενός μονοπατιού σε παραποτάμια περιοχή της Τερψιθέας.

Η χρηματοδότηση του έργου εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα «CLLD– LEADER» (με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 454.070 ευρώ), η αποδοχή της ένταξης θα κατατεθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων και θα ακολουθήσει η δημοπράτησή του για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του.

Η μελέτη του μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή Τερψιθέας συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων και σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου από την αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Κτιριακών Έργων και Αναπλάσεων κ. Μαρία Κωτούλα: «Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός άξονα αναψυχής που θα εξυπηρετεί την πεζή μετακίνηση και την κίνηση με το ποδήλατο. Ο στόχος της εν λόγω επέμβασης είναι η χωρική και περιβαλλοντική αναβάθμιση μιας περιοχής, που, ενώ χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα της παρουσίας του Πηνειού ποταμού, παραμένει αναξιοποίητη και ανενεργή.

Η περιοχή, στην οποία πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο, βρίσκεται στη Δ.Κ. Τερψιθέας, σε απόσταση περίπου 8 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Λάρισας.

Η πρόσβαση γίνεται από τα νότια μέσω της Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων και των κάθετων προς αυτή αγροτικών δρόμων, ενώ στα βόρεια ο Πηνειός ποταμός αποτελεί το φυσικό της όριο. Ανατολικά και δυτικά η περιοχή οριοθετείται νοητά από τον χώρο όπου λειτουργεί η Αερολέσχη Λάρισας και από τον απέναντι από το δάσος των Πλατανουλίων χώρο, αντίστοιχα.

Στη σημερινή της κατάσταση η περιοχή εμφανίζει ως κυρίαρχη την αγροτική χρήση.

Το έργο διαμόρφωσης της συγκεκριμένης περιοχής αντιμετωπίζεται τόσο ως μια αυτοτελής τοπική επέμβαση όσο και ως τμήμα των παραπήνειων διαμορφώσεων που υπάρχουν ήδη εντός πόλης αλλά και αυτών που ενδεχομένως κατασκευαστούν μελλοντικά.

Επιπλέον, η θέση της περιοχής (εκτός πόλης αλλά σε μικρή απόσταση από αυτήν) καθορίζει και το είδος των χρήσεων που μπορούν να αναπτυχθούν.

Αφορά σε επεμβάσεις στο βόρειο άκρο του αναδασμού όπου υπάρχει αγροτικός δρόμος και σε μια έκταση που ανήκει στη Δ.Κ. Τερψιθέας στα δυτικά. Στόχος της διαμόρφωσης είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ενδιάμεση, μια «λουρίδα» αναψυχής ανάμεσα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις και στα πρανή της κοίτης του Πηνειού.

Αυτή η ενδιάμεση ζώνη θα φέρει όλες τις αναγκαίες κατασκευές για να λειτουργεί ως άξονας περιήγησης, ξεκούρασης και αθλητισμού.

Η πρόσβαση στην περιοχή του έργου πραγματοποιείται από την Ε.Ο. Λάρισας -Τρικάλων και από κάθετους και παράλληλους σε αυτήν αγροτικούς δρόμους του αναδασμού. Οι αγροτικοί δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν έχουν μήκος 2.700 μ. περίπου.

Λόγω της απόστασης του έργου από τη Λάρισα και τις γύρω περιοχές (Τερψιθέα, Γιάννουλη,...) προβλέπεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων, διευκολύνοντας την πρόσβαση και την επίσκεψη. Ο χώρος αυτός θα δημιουργηθεί στο τέλος του δρόμου πρόσβασης, σε έκταση που ανήκει στη Δ.Κ. Τερψιθέας και καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 4.700 τ.μ.».

ΜΟΝΟΠΑΤΙ

«Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διαμόρφωση του άξονα περιπάτου, ενός διαδρόμου, δηλαδή, μήκους 1.100 - 1.150 μ. περίπου και πλάτους 3,50 μ. στο μεγαλύτερο τμήμα του.

Ο διάδρομος αυτός θα διαμορφωθεί στον αγροτικό δρόμο που βρίσκεται στο βόρειο όριο του αναδασμού και θα προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης με τα πόδια και με το ποδήλατο.

Επιλέγεται η εναλλαγή των υλικών διαμόρφωσης του διαδρόμου. Έτσι, θα υπάρχουν τμήματα με τελική επίστρωση το χτενιστό μπετόν, το επεξεργασμένο μπετόν με υδροβολή, το διάτρητο πλέγμα γκαζόν και το χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο.

Το άνω άκρο του διαδρόμου (βόρειο) εγκιβωτίζεται με χυτό τσιμεντένιο κράσπεδο πλάτους 30 εκ., το οποίο λειτουργεί ως οριοθέτηση του συνόλου της επέμβασης. Το κάτω άκρο του (νότιο), είτε εγκιβωτίζεται με πρόχυτο τσιμεντένιο κράσπεδο είτε με λαμαρίνα.

Κάθετα στον άξονα της κίνησης δημιουργούνται μικρότερα ή μεγαλύτερα πλατώματα, τα οποία υποδέχονται τους αναγκαίους χώρους στάσης και εξοπλίζονται με καθιστικά.

Κατά μήκος των διαδρομών προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και η κατασκευή βρυσών.

Τέλος, προβλέπεται ο καθαρισμός της έκτασης του υφιστάμενου χώρου πρασίνου στην κοίτη του ποταμού και νέα φύτευση σε όλο το μήκος της υπό διαμόρφωση έκτασης με χαμηλή βλάστηση».

Σχετικά Άρθρα