Στη Βουλή η μόλυνση του Τιταρήσιου

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2020 16:19

Κάνοντας λόγο για «υγειονομική βόμβα», ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, έφερε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, το θέμα της μόλυνσης του Τιταρήσιου ποταμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα το πρόβλημα που απειλεί τη δημόσια υγεία και ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής να κληθούν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Ελασσόνας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κάτι που έγινε δεκτό από το προεδρείο.

Αναλυτικά, η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κόκκαλη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής: «Πριν την έναρξη της σημερινής συζήτησης υποβάλω αίτημα όπως ασχοληθεί η επιτροπή στην επόμενη συνεδρίαση, με τη μόλυνση του ποταμού Τιταρήσιου που βρίσκεται στον νομό Λάρισας, στην επαρχία Ελασσόνας. Από τα δημοσιεύματα τα οποία θα σας προσκομίσω, προκύπτει ότι η μόλυνση προσλαμβάνει διαστάσεις μιας «υγειονομικής βόμβας». Παρά τους ελέγχους, παρά τα πρόστιμα τα οποία -σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα- έχουν επιβληθεί, εντούτοις, πάλι πριν από μία εβδομάδα είχαμε μια επ’ αυτοφώρω σύλληψη για ρύπανση του συγκεκριμένου ποταμού. «Βόμβα νετρονίου» αναφέρουν οι επιστήμονες ότι είναι η ρύπανση του συγκεκριμένου ποταμού, κι αφορά στους κατοίκους της περιοχής Ελασσόνας αλλά και του Τυρνάβου.

Γι’ αυτόν τον σκοπό αιτούμαι όπως συγκληθεί η επιτροπή και αφού καλέσει τον Δήμαρχο Ελασσόνας αλλά και τον Περιφερειάρχη, καθώς επίσης και εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, να συζητηθούν οι καταγγελίες και τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η «υγειονομική βόμβα». Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο και οφείλουμε ως Βουλή να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass