Νέα σύλληψη για περιβαλλοντική ρύπανση

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 22:10

Συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια των ελεγκτικών συνεργείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας να πατάξουν κάθε κρούσμα ρύπανσης του περιβάλλοντος, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται.

Αυτή τη φορά στα χνάρια των ελεγκτικών αρχών έπεσε ένας 52χρόνος ιδιοκτήτης ελαιουργείου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μετά από ανώνυμη καταγγελία στη Δ/νση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κλιμάκιο της Υπηρεσίας μετέβη σε αγροτική περιοχή του δήμου, όπου σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 52χρονου εντόπισαν 5 δεξαμενές με ανεπεξέργαστα υγρά λύματα, χωρίς να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ενημέρωσαν σχετικώς τους αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου και ελαιουργείου. Μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ελέγχων από τα δείγματα των λυμάτων που ελήφθησαν, τα οποία και θα συμπεριληφθούν στη σχετική δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν συλληφθεί στον νομό Λάρισας, με την κατηγορία της ρύπανσης των ποταμών Τιταρήσιου-Ελασσονίτη, ο πρόεδρος ενός τυροκομείου και ενός σφαγείου και για αντίστοιχη περιβαλλοντική επιβάρυνση στον Γκουσμπασανιώτη ποταμό, ο προσωρινά υπεύθυνος ενός τυροκομείου στη Νέα Λεύκη.

 

Γ. Ρούστας   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass