Ενημερώθηκε για Αχελώο και περιβαλλοντικά έργα

*ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ «ΜέΡΑ25» ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2020 22:16

Στην εκτροπή του Αχελώου, στην ορθολογική διαχείριση του νερού στη Θεσσαλία, καθώς και σε γενικότερα περιβαλλοντικά έργα επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον κλιμακίου του «ΜέΡΑ25» με επικεφαλής τη βουλευτή Β’ Πειραιώς κ. Φωτεινή Μπακαδήμα, που βρέθηκε χθες στη Λάρισα και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τη διοίκηση του ΤΕΕ και τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

ΣΤΟ ΤΕΕ

Την πρόταση του ΤΕΕ για την εκτροπή του Αχελώου συζήτησε το κλιμάκιο του «ΜέΡΑ25» κατά τη συνάντησή του με μέλη της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητήριου Κ.&Δ. Θεσσαλίας, στα γραφείου του στη Λάρισα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης σε επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην επάρκεια νερού στη Θεσσαλία, σε στοιχεία σχετικά με την υπερκατανάλωση νερού άρδευσης από τους αγρότες, στην ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου στοιχείου κ.ά.

Φυσικά έγινε λόγος για θέματα του κλάδου των μηχανικών, όπου σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, πως ένα μεγάλο ποσοστό νέων πτυχιούχων φεύγει από την Ελλάδα λόγω του οικονομικού της περιβάλλοντος και βρίσκει εργασία σε άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ.&Δ. Θεσσαλίας Ν. Παπαγεωργίου, καθώς και τα μέλη της διοίκησης Αστ. Νάρης, Σταυρούλα Τσιτσιφλή και Γ. Τάτσης.

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Για την ανάγκη υλοποίησης του έργου του Αχελώου ενημέρωσε το κλιμάκιο του «ΜέΡΑ25» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του. Παράλληλα τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα όπως ο κορονοϊός, τα «κόκκινα δάνεια», η ορθολογική διαχείριση του νερού, η προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.

Ακολούθως το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας και εν συνεχεία πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με την Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του «ΜέΡΑ25» Λάρισας.

Η επίσκεψη του κλιμακίου στη Λάρισα έγινε στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εργασιών του «ΜέΡΑ25» και της εξόρμησής του σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της περιοδείας είναι η επικοινωνία με την κοινωνία, η καταγραφή των προβλημάτων και η ανάδειξή τους μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς και η οργάνωση μεγάλης κεντρικής προσυνεδριακής εκδήλωσης στη Θεσσαλία στις αρχές Μαΐου 2020.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass