Μειώθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση ελέω κορονοϊού

ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ, «ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ» ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 19:00

Ο περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών και κυρίως της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, λόγω του κορονοϊού, μπορεί να έχει παγώσει την οικονομία, αλλά έχει αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως καταγράφει και ο σταθμός ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθένας Θεσσαλός καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας μπορεί να ενημερώνεται για τα αιωρούμενα σωματίδια. Τον μήνα Μάρτιο λοιπόν, οπότε και τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, η πτώση που καταγράφηκε στα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήταν σημαντική, καθώς η χαμηλότερη τιμή ήταν 16mgr (9 Μαρτίου) και η υψηλότερη 42 (8 Μαρτίου), όταν το όριο για να χτυπήσει καμπανάκι είναι για τις ευπαθείς ομάδες (από 51-75 μgr) και για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο (76-100 μgr).

Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι και οι καιρικές συνθήκες. Τις ημέρες του Μαρτίου, που είχαμε χαμηλές θερμοκρασίες και ενδεχομένως κάποιοι χρησιμοποίησαν το τζάκι ως μέσο θέρμανσης, η ρύπανση ήταν μεγαλύτερη (όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα).

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο αρκετοί Λαρισαίοι, όσοι ζουν και κινούνται σε περιοχές όπως η Νέα Σμύρνη και το ΑΤΑ, παραπονέθηκαν στην «Ε» ότι «στην ατμόσφαιρα υπήρχε μία έντονη δυσοσμία». Οι περισσότεροι «ενοχοποίησαν» τον Βιολογικό Καθαρισμό, θεωρώντας ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Σενάριο που αμφισβητούν στελέχη της ΔΕΥΑΛ, εκτιμώντας ότι «ίσως το πρόβλημα να οφείλεται σε τοπικές εστίες που σχετίζονται με τα δίκτυα ακαθάρτων». Παρακαλούν δε τους συμπολίτες όταν διαπιστώνουν προβλήματα δυσοσμίας να ενημερώνουν τηλεφωνικά την ΔΕΥΑΛ (το γραφείο αποχέτευσης) για να γίνεται ο σχετικός έλεγχος.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass