Το lockdown λόγω κορωνοϊού «αύξησε» τις σπάνιες θαλάσσιες χελώνες της Ταϊλάνδης

Δημοσίευση: 21 Απρ 2020 5:44

Η Ταϊλάνδη διαπίστωσε τον μεγαλύτερο αριθμό φωλιών από σπάνιες δερματοχελώνες εδώ και δυο δεκαετίες, στις άδειες από τουρίστες παραλίες της, λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους.

Από αγριογούρουνα που έκαναν βόλτες στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ μέχρι ελάφια να περιφέρονται στα προάστια του Λονδίνου, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού, έχουν αναμφίβολα ωφελήσει την άγρια ζωή σε πολλές περιοχές που «άδειασαν» λόγω της καραντίνας. 

Στην Ταϊλάνδη, με 2.792 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 47 θανάτους μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που περιλαμβάνουν από απαγόρευση στις διεθνείς πτήσεις μέχρι έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι, είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία πτώση στον αριθμό τουριστών, «απελευθερώνοντας» κατά συνέπεια τις παραλίες. 

Οι 11 φωλιές, που έχουν βρει οι αρχές από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και 20 χρόνια, εξήγησε ο Kongkiat Kittiwatanawong, διευθυντής του Phuket Marine Biological Centre.   «Είναι πολύ καλό σημάδι για εμάς επειδή πολλές περιοχές για ωοτοκία έχουν καταστραφεί από τους ανθρώπους», ανέφερε ο ίδιος.

Καμία τέτοιου είδους φωλιά δεν είχε βρεθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.   «Αν κάνουμε σύγκριση με πέρυσι, δεν είχαμε τόσα πολλά αβγά, επειδή οι χελώνες κινδυνεύουν πολύ να σκοτωθούν από εξοπλισμούς ψαρέματος και ανθρώπους που ενοχλούν την παραλία», πρόσθεσε.     

 Οι δερματοχελώνες είναι οι μεγαλύτερες θαλάσσιες χελώνες στον κόσμο, ενώ στην Ταϊλάνδη θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση.   Γεννούν τα αβγά τους σε σκοτεινά και ήσυχα σημεία, τα οποία σπανίζουν όταν συρρέουν στις παραλίες οι τουρίστες. Επίσης πολλοί είναι οι εκείνοι που σκάβουν στις φωλιές τους και κλέβουν τα αβγά. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass