Η πέτρα ως καταλύτης Ζεν στην κατασκευή της πισίνας σας

Δημοσίευση: 21 Απρ 2020 15:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Απρ 2020 13:59

Η πέτρα ως καταλύτης Ζεν στην κατασκευή της πισίνας σας

Ζεν ατμόσφαιρα στην πισίνα με απλά και φυσικά υλικά.

Η επίτευξη αυτού που αποκαλείται στη βιβλιογραφία «Ζεν ατμόσφαιρα» στον προσωπικό χώρου κάποιου είναι κάτι που δε μεταφράζεται στην απλή ανακατάταξη των επίπλων του σπιτιού. Συνδέεται με μια ολοκληρωτική, οργανική και θεμελιωμένη στα υλικά (και όχι μόνο στη διαρρύθμιση) φιλοσοφία για τον χώρο και την ατμόσφαιρα που αυτή αποπνέει. Για να έχετε λοιπόν και εσείς μια γαλήνια, ήρεμη και ακυμάτιστη πισίνα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε υλικά καμωμένα με πέτρα.

Τι σημαίνει Ζεν

Ο όρος Ζεν προέρχεται από την ιαπωνική προφορά της μέσης κινεζικής λέξης 禪 (Chán), η οποία εντοπίζει τις ρίζες της στην ινδική πρακτική της dhyāna («διαλογισμός»). Το Ζεν υπογραμμίζει την αυστηρή αυτοπεποίθηση, την πρακτική του διαλογισμού αλλά και τη διορατικότητα στη φύση του νου. Μάλιστα, το Ζεν θεωρείται από πολλούς ένας τρόπος ζωής - μια εντόνως προσωπική, έντονη αναζήτηση για νόημα που αυξάνει την απλότητα σε μια μορφή τέχνης. Ο σχεδιασμός του ενσωματώνει τη μινιμαλιστική φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, πρότυπα φωτός και χώρου, και μια σχεδόν μοναστική απόρριψη της ακαταστασίας.


Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες συμβάλλουν στην αύξηση της εστίασης, της αυτοσυγκέντρωσης και του διαλογισμού. Μάλιστα, η μεθοδευμένη γεώτρηση των αντικειμένων του χώρου και η δημιουργία στροβιλιστικών μοτίβων συμβάλλουν στην ηρεμία τόσο του IQ, του ΕQ, όσο και του anima, του αποκαλούμενου πνεύματος. «Το να είσαι Ζεν» είναι ουσιαστικά μια κατάσταση να είσαι ειρηνική με τις δικές σου σκέψεις και να βρίσκεσαι σε συμφιλίωση και αρμονία για τη θέση σου μέσα στο σύμπαν: ασήμαντη, απαρατήρητη, μα εξαιρετικά έντονη.

Το νερό στη Ζεν ατμόσφαιρα

Το στοιχείο του νερού ανέκαθεν υπήρξε συνώνυμο της ηρεμίας και αθρυμμάτιστης σιωπής, της ήσυχης και καταπραϋντικής επιβεβαίωσης ότι ο προσωπικός σας χώρος είναι καταφύγιο και όχι κελί. Έτσι λοιπόν, η πισίνα αποτελεί ένα μικρό παραθυράκι στην άγρια φύση που έχει χαλιναγωγηθεί από τα ανθρώπινα χέρια, ένα μικρός καθρέπτης των σμαραγδένιων ωκεανών και λιμνών του κόσμου, μια ολόδική σας σταγόνα του Ζεν ποταμού της ζωής. Ως τέτοια, η πισίνα σας πρέπει να είναι φτιαγμένη με τα καλύτερα, αγνότερα και ποιοτικότερα υλικά, ώστε να καθρεπτίζει την εσωτερική γαλήνη και να εναρμονίζει τις διαφορετικές μορφές αισθητικής που έχετε επιλέξει για τον χώρο σας. Επιλέξτε χαλίκι, αναδομημένη πέτρα, GRC – σύνθετα και φυσικά υλικά που αποτελούν την απόλυτη ένωση του ακατέργαστου και του σμιλεμένου από ανθρώπινη δεξιοτεχνία, τη σύμμειξη του αδρού, του άγριου και του ατίθασου με το λειτουργικό, το μοντέρνο και το αρχιτεκτονικά και δομικά αριστοτεχνικού. Περιμετρικά της πισίνας, με φροντισμένη και γεωμετρική διαρρύθμιση, προτιμήστε να χτίσετε και να διακοσμήσετε έχοντας κατά νου την όσο το δυνατόν φυσικότερη διάταξη των αντικειμένων – έτσι θα έρθετε πιο κοντά στην επίτευξη της Ζεν ατμόσφαιρας. Για την προμήθεια των κατάλληλων υλικών – για να ορίσετε και να οριοθετήσετε το Ζεν στην πισίνα σας – υπάρχουν πολλές εταιρείες που μπορούν να  προσφέρουν ποιοτικά υλικά κατάλληλα για την οικοδόμηση της προσωπικής σας «σμαραγδένιας θάλασσας».

Οικοδομώντας έναν «υδάτινο, επίγειο παράδεισο» στον χώρο σας

Πέρα από την επένδυση και ολοκληρωτική κατασκευή της πισίνας σας με υλικά που έχουν ως βάση την πέτρα, μπορείτε να προσεγγίσετε τα Ζεν vibes με διακοσμήσεις και δορυφορικά έργα τέχνης τα οποία θα ενισχύσουν την ατμόσφαιρα της πράας και χαλαρωτικής νηνεμίας. Χρησιμοποιήστε σχηματισμούς πέτρας που θυμίζουν μικρά όρη, ειδικά διαλεγμένα φυτά και γλάστρες και μικρά αγαλματίδια – η κατάλληλη διακόσμηση, σε συνδυασμό με το στοιχείο του νερού, της πέτρας και του ξύλου θα δώσουν την αίσθηση ότι κάνετε μπάνιο σε κάποια λιμνούλα στο δάσος.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις ενός έργου, φυσικά, προμηθευτείτε το κατάλληλο υλικό για χρήση, ώστε να πετύχετε τη Ζεν ατμόσφαιρα στη δική σας πισίνα.

Σκεφτείτε την πισίνα ως έναν λευκό καμβά, πάνω στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πολύ περισσότερο από ένα λειτουργικό λουτρό που θα σας δροσίζει τις ζεστές μέρες: μπορείτε να δημιουργήσετε ένα «ησυχαστήριο» που θα βελτιώσει δραματικά την ποιότητα της καθημερινότητάς σας. Με ιδιαίτερη προσοχή, την προσωπική σας πινελιά, τα κατάλληλα υλικά από πέτρα και φυσικά όρεξη για την κατασκευή μιας μόνιμης δροσερής όασης, θα είστε σε θέση να εμβολιάσετε την πισίνα σας με την Ζεν αισθητική. Η ανακαίνιση της πισίνας μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως εγκατάσταση φωτισμού, μικρούς καταρράκτες, ιαματικά λουτρά και πολλά ακόμη – η Ζεν ατμόσφαιρα ωστόσο μπορεί να επιτευχθεί και με απλά και φυσικά υλικά, από πέτρα και ξύλο. Έτσι λοιπόν μπορείτε να αποκτήσετε το ιδιωτικό σας υπαίθριο (ή όχι) θέρετρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass