Καμπάνα 30.000 ευρώ σε τυροκομική μονάδα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΛΟΓΩ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2020 17:30
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Και νέο πρόστιμο συνολικού ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε τυροκομική επιχείρηση, η οποία εδρεύει σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Nα σημειωθεί ότι είναι το τέταρτο πρόστιμο που επιβάλλεται για ρύπανση περιβάλλοντος σε τυροκομική μονάδα του νομού (τα προηγούμενα τρία αφορούσαν την επαρχία Ελασσόνας), ενώ ένα ακόμη έχει επιβληθεί σε κτηνοτροφική μονάδα.  

Με την απόφαση που έχει ημερομηνία 15 Απριλίου (ανηρτημένη στη «Διαύγεια») γίνεται γνωστό πως «έγινε δεκτή η σχετική εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Λάρισας, και επιβάλλεται το συνολικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «για παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας σχετικά με την υποβάθμιση περιβάλλοντος, τη μη συμμόρφωση αυτής με κατ’ επανάληψη υπέρβαση των ορίων διάθεσης των επεξεργασμένων αποβλήτων. Το πρόστιμο, όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, επιμερίζεται ως εξής:

«Επιβολή προστίμου ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ ανά παράμετρο στην οποία υπάρχει υπέρβαση (με βάση τη σοβαρότητα της υπέρβασης για εννιά φυσικοχημικές και μία μικροβιακή παράμετρο) στην έξοδο του αγωγού, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης περιβάλλοντος του υδατικού συστήματος του Γκουσμπασανιώτη ποταμού. Το πρόστιμο διαμορφώνεται σε είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ.

Επιβολή προστίμου ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για τη ρύπανση της κοίτης του Γκουσμπασανιώτη ποταμού κατάντι του αγωγού, με υψηλότερο επίπεδα ρύπανσης που προσδιορίζει συσσώρευση αντίστοιχων επεισοδίων αυτής.

Σε συνέχεια των ανωτέρω εισηγούμεθα την άμεση συμμόρφωση της επιχείρησης στο σύνολο των παραβάσεων προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση του Γκουσμπασανιώτη ποταμού, καθώς και τον καθαρισμό του καναλιού εξόδου των επεξεργασμένων αποβλήτων και της κοίτης πέριξ αυτού από τις χρόνιες επικαθήσεις αποβλήτων.

Σε περίπτωση επανάληψης πρόκλησης οποιασδήποτε μορφής υποβάθμισης περιβάλλοντος, δύναται πέραν του διπλασιασμού του ανωτέρω προστίμου να υπάρξει προσωρινή ή μόνιμη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass