«Η αφύπνιση των λαών μπορεί να σώσει τον πλανήτη»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2020 15:30

Κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου γιορτάζεται η Ημέρα της Γης με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήλωσε: «Τώρα που «Μένουμε Σπίτι» είναι ευκαιρία να εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο το μεγάλο, κοινό μας σπίτι, τη Γη. Και να σκεφτούμε πώς το περιβάλλον επηρεάζει την υγεία μας, τις κοινωνίες μας, τη ζωή μας την ίδια. Έτσι ώστε την επόμενη μέρα του κορονοϊού, να χτίσουμε τη βιωσιμότητα του αύριο, τη βιωσιμότητα του μέλλοντος. Και να προχωρήσουμε με ταχύτητα στο ευρωπαϊκό green deal για βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε τομείς και έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και το κλίμα. Ο πλανήτης μικραίνει. Η γη ξηραίνεται. Το νερό στις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες μολύνεται. Ο αέρας έχει πρόβλημα. Οι άνθρωποι αντικαθίστανται από τις μηχανές. Η τροφή ολοένα και λιγοστεύει. Το πρόβλημα του μέλλοντος είναι η βιωσιμότητα. Και η βιωσιμότητα δεν αλλάζει με καμία πολιτική φιλοσοφία, παρά μόνο με αφύπνιση των λαών. Είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα και τον πλανήτη. Χρειάζεται συστράτευση όλων. Η επιτυχία θα έρθει από την ένωση πολλών μικρών προσπαθειών της καθημερινότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass