Η Μ. Χρυσοβελώνη στη Βουλή για την πορεία των έργων της Κάρλας

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2014 22:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:21

 

 

Το έργο της λίμνης Κάρλα, που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε στασιμότητα με διακοπή εργασιών, φέρνει στη Βουλή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη ζητώντας ενημέρωση για την πορεία του έργου και κυρίως για το τί μέλλει γενέσθαι.

Η ερώτηση της κ. Χρυσοβελώνη έχει ως τίτλο θέματος : «Στασιμότητα στο έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας» και αναφέρει:

«Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων, η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας κινδυνεύει να βαλτώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Τα αντλιοστάσια που υπάρχουν για την άντληση νερού βρίσκονται εκτός λειτουργίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους. Το συνολικό κόστος για την επιδιόρθωση των αντλιοστασίων ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργολαβίες έχουν παγώσει αφού για να ξεκινήσουν απαιτείται το ποσό του 1.300.000 ευρώ από το Υπουργείο σας.

Παράλληλα υπάρχουν τα έργα της ορεινής υδρονομίας  αλλά και το αρδευτικό δίκτυο. Το κόστος συντήρησης της Κάρλας είναι 500.000 ευρώ χωρίς να έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ.  Το κόστος των έργων που υπολείπονται να γίνουν αγγίζουν τα 45 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο σας η αρμοδιότητα για την Κάρλα έχει ανατεθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θα έχει την εποπτεία, παρακολούθηση έργων και την λειτουργία. Όμως έως τώρα στην πράξη δεν έχει εφαρμοστεί τίποτε. Και το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο παραμένει στον «αέρα». Πρέπει να απαντηθεί συνολικά η πολιτική που θα ασκηθεί σε σχέση με το έργο, καθώς – ας μην ξεχνάμε- υπάρχει και ο κίνδυνος να ζητηθεί επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Σε ποιό στάδιο βρίσκεται από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η παραχώρηση των αρμοδιοτήτων για την Κάρλα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας;
  2. Με ποιο τρόπο προτίθεστε να διασφαλίσετε την ομαλή εκτέλεση του έργου προκειμένου να αποφευχθεί το δυσάρεστο για όλους μας σενάριο της απένταξης;»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass