Πρωτιά στην κακοποίηση ζώων κατέχει η Ελλάδα

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2014 22:28 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:11

Την απαγόρευση πώλησης κάθε είδους έμβιου στα καταστήματα πώλησης ζώων και πτηνών (pet-shops) και την κατάργηση πώλησης εξωτικών ζώων, ζήτησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι δεκάδων φιλοζωϊκών σωματείων, σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Π. Κουκουλόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής φιλοζωικής και περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (50 Σωματεία) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 130 ζωοφιλικών Σωματείων της χώρας, είχαν δίωρη συζήτηση με τον αναπληρωτή υπουργό και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, όσο αφορά στο θέμα της προστασίας των ζώων στη χώρα μας, τονίζοντας ότι: «Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά  της κακοποίησης ζώων, παθητικής και ενεργητικής, ανάμεσα στις χώρες της  Ε.Ε. και θα συγκαταλέγεται στις βαλκανικές χώρες ως προς τον αριθμό των εκατομμυρίων αδέσποτων».

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σχετικά με την εν λόγω συνάντηση, αναφέρεται ότι: «Αναμένεται σύντομα η έκδοση  εγκυκλίου , την οποία είχαμε εγγράφως  ζητήσει ως Ομοσπονδία, που θα διευκρινίζει ασάφειες των  νόμων 4039/12 και  4235/14.

Αναφερθήκαμε  εκτενώς στην αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπονται στον νόμο  καθώς και στο περιεχόμενο αυτών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε και άλλα θέματα τα οποία θέσαμε προς συζήτηση όπως: Μέτρα και κίνητρα για τις στειρώσεις των ζώων συντροφιάς που έχουν κηδεμόνα, την κατάργηση του δεσίματος των σκύλων , την απαγόρευση πώλησης κάθε είδους έμβιου στα pet-shops  ενώ άμεσα αναμένεται η κατάργηση πώλησης εξωτικών ζώων, την τακτοποίηση θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα διοικητικά πρόστιμα, τα σκάνερ της αστυνομίας, λύσεις σε θέματα ασαφειών ως προς την βεβαίωση από τα αρμόδια όργανα ορισμένων διοικητικών προστίμων, την τακτοποίηση της εκκρεμότητας  της Βάσης Δεδομένων , τη μη αναστολή των ποινών στις περιπτώσεις κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων. Επί όλων των ανωτέρω η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει και γραπτά τις προτάσεις της.

 

Τέλος θέσαμε το ζήτημα της εμμονής ορισμένων κύκλων να επιτραπεί ο ακρωτηριασμός ζώων σε κάποιες κυνηγετικές ιδίως ράτσες.

Ενημερώσαμε και τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό ότι αν δεν παρθούν μέτρα-τομές , όπως η δραστική μείωση των εισαγωγών  ζώων συντροφιάς, η δραστική μείωση των εκτρεφομένων στην χώρα μας  χιλιάδων νέων ζώων τον χρόνο, η πάταξη του παράνομου εμπορίου, η συνεχής ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα εν γένει, η εισαγωγή τακτικού μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την Φύση, το Περιβάλλον και τους βιολογικούς μας εταίρους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass