Τα κοάλα απειλούνται με εξαφάνιση

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2022 17:59

Το 2012 τα κοάλα είχαν προστεθεί στην λίστα των ευπαθών ειδών, των ζώων που πλησιάζουν το κατώφλι στο να θεωρηθούν ότι απειλούνται με εξαφάνιση.

Τα όποια μέτρα προστασίας των κοάλα ελήφθησαν έκτοτε, δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα και έτσι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι τα κοάλα εισήλθαν δυστυχώς στη λίστα των ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η αποψίλωση των περιοχών που ζουν, οι μεγάλες πυρκαγιές, η ξηρασία και κάποιες ασθένειες συρρίκνωσαν πολύ τους πληθυσμούς των κοάλα τα τελευταία χρόνια. Οι πυρκαγιές της διετίας 2019-2020 εξόντωσαν το 24% των κοάλα στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας. Αν δεν ληφθούν άμεσα κάποια δραστικά μέτρα προστασίας των κοάλα εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα υπάρχει κανένα κοάλα μέσα στα επόμενα 25 έτη. «Τα κοάλα μέσα σε μια δεκαετία πέρασαν από το στάδιο των μη απειλούμενων στο στάδιο των ευπαθών και τώρα στη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Είναι μια σοκαριστικά γρήγορη αρνητική πορεία. Η προσθήκη των κοάλα στην λίστα των απειλούμενων ειδών είναι στη σωστή κίνηση αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει την συνέχιση της συρρίκνωσης του πληθυσμού τους αν και συνοδευτεί με λήψη μέτρων, πιο αυστηρής νομοθεσίας και προστασίας των περιοχών που ζουν τα κοάλα» αναφέρει ο Στιούαρτ Μπλαντς στέλεχος της οικολογικής οργάνωσης WWF στην Αυστραλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass