Εισαγγελική παρέμβαση για τους 40.000 τόνους βιομάζας

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:56

 

 

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Ε», στις 7 Σεπτεμβρίου, για τον κίνδυνο μεγάλης περιβαλλοντικής ρύπανσης που αντιμετωπίζει η Λάρισα, από 40. 000 τόνους βιομάζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ και τέσσερα χρόνια,, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, στην βόρεια έξοδο, βρίσκεται ένα βουνό βιομάζας και εναλλακτικών καυσίμων, για το οποίο υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης και επέκτασης της πυρκαγιάς σε βιομηχανία, με απρόβλεπτα και δυσάρεστα αποτελέσματα κυρίως στο περιβάλλον και εμμέσως στον πληθυσμό της περιοχής.

Τον κίνδυνο, «επισήμανε επανειλημμένως, η εταιρία «TERRA A.E ΒΙΟΚΕΡΑΛ» (βιομηχανία κεραμοποιίας που βρίσκεται στο 6ο χλμ. του δρόμου Λάρισας - Συκουρίου), στην οποία ανήκει το βουνό της βιομάζας, και η οποία προσπαθεί, σε πείσμα της γραφειοκρατίας να απεγκλωβιστεί από μια παλιά υπόθεση συμμόρφωσης σε περιβαλλοντικούς λόγους. Η εταιρία έχει στείλει SOS με αίτημα την αποσφράγιση των αποθηκευτικών χώρων της και των μηχανολογικών της εγκαταστάσεων, και για τη λήψη μέτρων προστασίας πυρκαγιάς από διαφόρους παράγοντες, σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, στα υπουργεία, στον πρωθυπουργό ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Η εταιρία, στην αίτησή της στην Πυροσβεστική, αναφέρει «...Υπενθυμίζουμε ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρίας μας στο 6ο χιλιόμετρο ε.ο. Λάρισας – Συκουρίου, γειτνιάζουν με ιδιοκτησίες (αγροτεμάχια) τα οποία είτε είχαν καλλιεργηθεί με ψυχανθή, είτε παρέμειναν ακαλλιέργητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκτεταμένος κίνδυνος ανάφλεξης και εισπήδησης της πυρκαγιάς εντός του «σφραγισμένου» χώρου της εταιρίας μας. Αξίζει να επισημάνουμε, την ύπαρξη αποθήκης μεγάλης ποσότητας βιομάζας και εναλλακτικών καυσίμων (περίπου 40.000 τόνοι) καθώς επίσης και την αδυναμία της εταιρίας μας να μας ανεφοδιάσει με νερό σε περίπτωση ανάγκης, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης με απόφαση του νομάρχη Λάρισας...»

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass