Μάθημα για τα μεταναστευτικά πουλιά στη Κάρλα

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2014 22:07 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:03

 

Ο Φορέας Διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου, Κεφαλόβρυσου, Βελεστίνου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συμμετείχε για δεύτερη φορά, στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών. 

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους. Στο πλαίσιο του εορτασμού πενήντα ένα μαθητές των Νηπιαγωγείων Στεφανοβικείου και Ριζομύλου, συνοδευόμενοι από τις Νηπιαγωγούς τους, ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, για το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση. 

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα μεταναστευτικά πουλιά, τόσο για τα επιτεύγματα της μετανάστευσης, όσο και για τις δυσκολίες που αυτή συνεπάγεται. Η ευαισθητοποίησή τους στο θέμα αυτό, υποκινήθηκε μέσα από ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες που υποστηρίζονταν από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως προβολή βίντεο, ειδικά φύλλα εργασίας, εργαστήριο ζωγραφικής και κατασκευών από χαρτί για παιδιά μικρής ηλικίας με θέμα τη μετανάστευση των πουλιών και τέλος παιχνίδι με θέμα «Ο Πελαργός και οι βάτραχοι».

Τριάντα μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Ριζομύλου με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού παρακολούθησης (τηλεσκόπια) καθώς και οι συνοδοί τους είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν τα διάφορα είδη πουλιών που υπάρχουν την περίοδο αυτή στον υγρότοπο της Κάρλας, όπως ο Αργυροτσικνιάς Egretta alba, ο Λευκοτσικνιάς Egretta garzetta, το Φοινικόπτερο Phoenicopterus ruber και ο Πελεκάνος Pelecanus crispus.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα άγρια πουλιά και τις ανάγκες τους και να κατανοήσουν τη σύνδεση μεταξύ είδους και βιοτόπου. Την προσπάθεια ενημέρωσης των παιδιών στήριξε και ο Πολιτιστικός σύλλογος Αριστοτέλης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass