Χλώριο και Βαρέα Μέταλλα στο Νερό – Τι Πρέπει να Κάνετε

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2023 15:12

Στο νερό της βρύσης υπάρχουν διάφορες ουσίες, οι οποίες περνούν μέσα στον οργανισμό σας.

Η αλήθεια είναι πως ορισμένες έχουν θετική επίδραση σ’ αυτόν, όπως τα μεταλλικά άλατα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και επικίνδυνες ουσίες που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Μερικές απ’ αυτές είναι αναμφίβολα το χλώριο και τα βαρέα μέταλλα, τα γεωργικά φάρμακα και πολλά άλλα.

Όλους μας απασχολεί η ποιότητα του νερού που πίνουμε οι ίδιοι και η οικογένειά μας καθημερινά. Προς τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποιότητας εξυπηρετούν τα φίλτρα νερού  βρύσης. Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού μπορούν ν’ απομακρύνουν όλες αυτές τις επικίνδυνες ουσίες, που απειλούν την υγεία σας. Έτσι, μπορείτε ν’ απολαμβάνετε καθαρό νερό χωρίς χλώριο, βαρέα μέταλλα και άλλα χημικά.

Γιατί Είναι Επικίνδυνο το Χλώριο

Το χλώριο είναι ένα χημικό στοιχείο, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό συμβαίνει, γιατί είναι μια ουσία, που προστίθεται υποχρεωτικά στο νερό, που προορίζεται για πόση. Το χλώριο έχει σημαντικές απολυμαντικές ιδιότητες. Έτσι, μπαίνει στο νερό του δικτύου υδροδότησης για να απομακρύνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τα μικρόβια. Μάλιστα, αυτό το στοιχείο είχε συμβάλλει στην αντιμετώπιση σημαντικών ασθενειών, που μεταδίδονταν μέσω του νερού, όπως η χολέρα.

Ωστόσο, το χλώριο δεν είναι ένα αθώο στοιχείο. Αφού εξουδετερωθούν οι μικροοργανισμοί, τα υπολειπόμενα μόρια του χλωρίου κάνουν χημικές ενώσεις. Αυτές έχουν αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον οργανισμό και οδηγούν στην εμφάνιση πολύ σοβαρών ασθενειών.

Ποια Βαρέα Μέταλλα Υπάρχουν στο Νερό της Βρύσης

Μια ακόμα μεγάλη κατηγορία στοιχείων που εντοπίζονται στο νερό της βρύσης είναι τα βαρέα μέταλλα. Πρόκειται για μια απ’ τις μεγαλύτερες απειλές για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού είναι πολύ τοξικά. Η απόμακρυνσή τους με τα φίλτρα νερού, ώστε να αφαιρούνται από το νερό, που πίνει η οικογένειά σας είναι αναγκαία.

Στα βαρέα μέταλλα συγκαταλέγονται πολλά στοιχεία, τα οποία βρίσκονται στη φύση ή υπάρχουν στα βιομηχανικά απόβλητα. Στο πόσιμο νερό περνούν είτε μέσω της διάβρωσης των σωληνώσεων του δικτύου υδροδότησης είτε από την απορρόφηση των βιομηχανικών αποβλήτων από το έδαφος. Ανεξάρτητα απ’ την προέλευσή τους όμως είναι πολύ επικίνδυνα.

Μερικά απ’ τα βαρέα μέταλλα που θα βρείτε συχνά στο νερό είναι οι ίνες αμιάντου, ο μόλυβδος, το αρσενικό κ.λπ. 

Πώς θα Αφαιρέσετε τις Βλαβερές Ουσίες

Όπως γίνεται εμφανές, το χλώριο, τα βαρέα μέταλλα κ.λπ. πρέπει ν’ απομακρύνονται από το νερό που καταναλώνετε. Η πιο αξιόπιστη λύση είναι να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα και από το N.S.F. φίλτρα νερού που μπορούν να συγκρατήσουν όλα αυτά τα χημικά. Οι καλύτεροι τύποι φίλτρων για το σπίτι σας είναι οι εξής:

  • Πιστοποιημένα Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου – αυτός είναι ένας απ’ τους πιο βολικούς τύπους φίλτρων νερού και γι’ αυτό έχουν την προτίμηση των περισσότερων. Τα φίλτρα άνω πάγκου είναι εύκολα στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των χημικών.
  • Πιστοποιημένα Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου – αυτή η κατηγορία δεν πιάνει καθόλου χώρο, αφού συνδέεται κάτω απ’ το νεροχύτη. Γι’ αυτό και είναι ιδανική σε περιπτώσεις με ελάχιστο ελεύθερο χώρο. Ωστόσο, είναι αποτελεσματική στην αφαίρεση των επικίνδυνων ουσιών.

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού είναι η σίγουρη λύση για την αφαίρεση του χλωρίου, των βαρέων μετάλλων και όλων των άλλων ρύπων απ’ το νερό της βρύσης. Ανακαλύψτε τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού και προμηθευτείτε τη συσκευή που ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Θα είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνετε στην οικογένεια σας και στον εαυτό σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass