Οχι στη στρατηγική της «πράσινης» εκμετάλλευσης και της καταστροφής

ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΑΣΩΝ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2023 16:38

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Δασών, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη το διαχρονικό έγκλημα όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ). Η πολιτική της άφησε τη σφραγίδα της με τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τη συνεχή αλλαγή της χρήσης και του χαρακτήρα των δασών σε όλη τη χώρα. Εντείνει την πολιτική εμπορευματοποίησης των δασών και της γης. Συνεχίζει την ίδια πολιτική της «αξιοποίησης» των καταστροφών χιλιάδων στρεμμάτων από τις δασικές πυρκαγιές, για να κηρύξει «συναγερμό» εκμετάλλευσης πάνω στα κουφάρια του δάσους.


Για άλλη μια χρονιά συνεχίζεται η απουσία ουσιαστικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας και σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού, η διάσπαση της πρόληψης από την κατάσβεση, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα από τις αρμόδιες κρατικές δασικές υπηρεσίες, που έχουν την ευθύνη της προστασίας και διαχείρισης των δασών, αλλά και της Πυροσβεστικής που έχει την ευθύνη της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών.
Διευρύνει με «ψηφιακές» ταχύτητες την επέκταση των αιολικών και των φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ έχει ήδη ανοίξει ο «νέος γύρος» οικοδόμησης τουριστικών επιχειρήσεων σε όλα τα δάση, σε προστατευόμενες περιοχές, των οποίων περιορίζει την έκταση, ιδιαίτερα στα νησιά. Ενώ την ίδια στιγμή δίνει τζάμπα κρατική δασική γη στους τουριστικούς, κυρίως, ομίλους, ώστε να μπορούν να υλοποιούν μεγάλες επενδύσεις, όταν ο συντελεστής δόμησης της ιδιοκτησίας του ομίλου - «επενδυτή» είναι μικρότερος από αυτόν που απαιτείται για να γίνουν τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις.
Το ΚΚΕ παλεύει εναντία στη στρατηγική της «πράσινης» εκμετάλλευσης και καταστροφής των δασών. Αγωνίζεται για την κατάργηση όλου του νομικού πλαισίου για τα δάση και τη χρήση γης γενικότερα, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τις κερδοφόρες επιδιώξεις του. Αναδεικνύει την αιτία που οξύνει και τα προβλήματα των δασικών οικοσυστημάτων, της δασικής γης, όλων των φυσικών πόρων και που δεν είναι άλλη από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass