Το ΚΚΕ Φαρσάλων υπέρ του Αχελώου

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2014 15:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:53

 

 

«Η τελευταία ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ για τα έργα του Αχελώου , με αιτιολογία περιβαλλοντικά προβλήματα , είναι ακόμη μια πράξη κοροϊδίας που παίζεται, εδω και τρεις δεκαετίες, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων στο επίπεδο της Θεσσαλίας και γενικότερα», σημειώνει  η ΚΟΒ Φαρσάλων ΚΚΕ επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της: «Η ενίσχυση της Θεσσαλικής γης με νερά που θα προελθουν κυρίως , από την εκτροπή μέρους των νερών του Αχελώου , δεν είναι υπόθεση του ΣτΕ, η των ορνιθολογικών και άλλων περιβαλλοντικών και όχι μόνο , οργανώσεων, που μπλοκάρουν κατά καιρούς το έργο. Είναι κατα εξοχήν πολιτικό ζήτημα και μόνο έτσι θα λυθεί, κάτω βεβαίως από άλλους συσχετισμούς.  Ως ΚΚΕ μιλήσαμε ανοιχτά για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη σκόπιμη εμπλοκή του έργου. Υπάρχουν ανταγωνιστικά  καπιταλιστικά συμφέροντα , ντόπια και ξένα, που θίγονται από την εκτροπή του Αχελώου, εξαιτίας του ισχυρού κινήτρου που θα δώσει στους πολυάριθμους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας για αγροκτηνοτροφική και βιομηχανική μεταποιητική ανάπτυξη.

Τα οφέλη από την εκτροπή , είναι η εξασφάλιση φτηνού ,και με επάρκεια, νερού στη θεσσαλική γη. Θα δυσκόλευε την πολιτική του ξεκληρισματοςτης μικρομεσαίας αγροτιάς που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ΚΑΠ και των πολιτικών κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Θα δυσκόλευε ,επίσης την πολιτική του λουκέτου που προωθούν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις σε βάρος των πολυάριθμων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών οι οποίοι συνδέονται με τον αγροτοκτηνοτροφικό και μεταποιητικό τομέα. Θα βοηθούσε στην παραμονή των δεκάδων χιλιάδων φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτροφικών νοικοκυριών στα χωράφια και τη γη τους και θα τους έδινε , επιπλέων κίνητρο για ανάπτυξη της παραγωγής τους. Θα βελτίωνε τους όρους ζωής στην ύπαιθρο. Θα εξασφάλιζε ηλεκτρική ενέργεια, με την κατασκευή Υδροηλεκτρικών Σταθμών, σε μια εποχή όπου η Ενέργεια από τους υδρογονάνθρακες είναι όλο και πιο περιζήτητη και φαίνεται όλο και ποιο προβληματική».

Και η ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων συνεχίζει:  «Να τους δώσουν απάντηση οι αγρότες. Όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις , καθώς και τα κόμματα που τις συγκροτούσαν , με διάφορες προφάσεις και τερτίπια ,υπονόμευαν το έργο, οδηγώντας το στη σημερινή κατάσταση. Ιδιαίτερο ρόλο στην κατασυκοφάντηση και υπονόμευση του έργου έπαιξε και παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.Και τώρα πάλι , με την τοποθέτηση του κ. Πουλάκη για την απόφαση του ΣτΕ, επιβεβαιώνει ,για ακόμη μια φορά ,την εχθρική του στάση απέναντι στον αγρότη και τα λαϊκά στρώματα και, ταυτόχρονα, την ταύτισή του με τα μεγάλα συμφέροντα , ντόπια και ξένα της ΕΕ, που δεν θέλουν την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, ακριβώς για να ξεκληρίσουν , μια ώρα αρχύτερα ,τους μικρομεσαίους αγρότες και να μονοπωλήσουν το χώρο. Ας ανταμείψουν κατάλληλα ,όχι μόνο οι αγρότες αλλά συνολικότερα οι εργαζομενοι,αυτα τα κόμματα.

ΤοΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να παλέψουν , μαζί με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων για μια διαφορετική αγροτική πολιτική ανάπτυξη στη χώρα μας , υπέρ τνω συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς καιπρος όφελος του ελληνικού λαού .

Μια  αγροτική ανάπτυξη που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς , που θα μειώσει  το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίσει, μέσω του κρατικού εμπορίου ,φθηνή και ποιοτικά προϊόντα στο λαο,καθως και εισόδημα στους αγρότες. Αλλά και στον κεντρικό σχεδιασμό ,ώστε ,με βάση τις ανάγκες του λαού και  της χώρας σε πρώτες υλες,να υπάρχει μέριμνα τι θα παράγει η κάθε περιοχή.

Στην ολόπλευρη στήριξη προς τους παραγωγούς από  τις κρατικές βιομηχανίες σπόρων, φαρμάκων, λιπασμάτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass