ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Κάρλας

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2014 1:51 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:06
 
 
Δέκα πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος, τοποθετήθηκαν στην περιοχή Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, από τον Φορέα Διαχείρισης λίμνης Κάρλα, και συγκεκριμένα στις περιοχές Αρμένιου - Ελευθέριου - Έλαφου - Μαυροβούνι (περιοχή Ζυγός) - Φλαμπούρι - περιοχή μεγάλης βρύσης του Μεγαλόβρυσου (ΟΣΣΑ) - περιοχή Πολυδενδρίου – Αγιά Λάρισας - Βελεστίνου και έξι αναλόγια στις περιοχές Ομορφοχωρίου - Αγιόκαμπου - Κερασιάς - Σκλήθρου - Καμαρίου – Βελεστίνου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα: « Πρόκειται για πινακίδες που ενημερώνουν τους επισκέπτες για περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και για είδη και οικοτόπους που συναντώνται στην περιοχή Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου. Τα κείμενα δίνονται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Οι πινακίδες και τα αναλόγια ερμηνείας περιβάλλοντος αποτελούν πεδίο δράσης και προβληματισμού επιτυγχάνοντας εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς και διαχειριστικούς στόχους.
Το έργο εκπονήθηκε στα πλαίσια της Απόφασης Αυτεπιστασίας του Φ.Δ.Κα.Μα.Κε.Βε.: «Δράσεις για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας» που εντάσσεται στην πράξη “Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου”, του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται κατά 80% από ΕΤΠΑ και κατά 20% από εθνικούς πόρους.
Ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. θα συνεχίσει να υλοποιεί έργα περιβαλλοντικής ενημέρωσης με στόχο την ενημέρωση για διασφάλιση και ενίσχυση της αειφορίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και των λειτουργιών και των υπηρεσιών που προσφέρει».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass