ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ

Ημερίδα για τους υδάτινους πόρους

*Εισηγήσεις επιστημόνων και Στρογγυλό Τραπέζι

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2014 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:44
 Ημερίδα με θέμα «Φορέας Διαχείρισης Υδατικών Πόρων- Μια απαραίτητη εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία αλλά και αναγκαία προϋπόθεση για την διαφύλαξη της οικολογικής ισορροπίας», διοργανώνει το ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας, σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ., στα γραφεία του στη Λάρισα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή του ΓΕΩΤΕΕ/Παράρτημα Κεντρ. Ελλάδος, της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ).
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν: Η αναγκαιότητα δημιουργίας φορέων διαχείρισης κατά υδατικό διαμέρισμα. Οι λόγοι που εμποδίζουν τον εξορθολογισμό. Οι εμπειρίες από άλλες χώρες. Η ιστορική εξέλιξη του θέματος της διαχείρισης των υδατικών πόρων και η καταγραφή της παρούσας κατάστασης στην Ελλάδα. H Διαχείριση Υδάτων στη Θεσσαλία. Καλλιέργεια κλίματος και μέθοδοι συνεργασίας ανάμεσα στους χρήστες. Προτάσεις για νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τη λειτουργία του φορέα καθώς και εμπειρίες και μοντέλα άλλων χωρών. Το νερό ως δημόσιο αγαθό και οι κίνδυνοι ιδιωτικοποιήσεων. Η παραγωγή ενέργειας από υδατικούς πόρους, η σημασία των υδροηλεκτρικών έργων στην άσκηση υδατικής πολιτικής και η ανάγκη συνδιαχείρισής τους με τους υπόλοιπους χρήστες.
ΟΜΙΛΙΕΣ
* Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κων. Διαμάντος και ακολούθως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ενώ έχει προσκληθεί να μιλήσει ο ειδικός γραμματέας Υδάτων-ΥΠΕΚΑ Κων. Τριάντης. Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις:
- «Φορέας Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Θεσσαλίας: Τολμηρός εκσυγχρονισμός για την αντιμετώπιση στρεβλώσεων του παρελθόντος ή ένας ακόμη συμβιβασμός;». Συλλογική παρουσίαση Δομής Υδάτων
δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή, διπλ. χημικός μηχανικός, Κων. Γκούμας, γεωπόνος.
- «Εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης υδατικών πόρων»,
Αγγελική Καλλία, διδάκτωρ Νομικής δικηγόρος, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος, καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
- «Νερό και Γεωργία: Προτάσεις βελτίωσης της διαχείρισης του αρδευτικού νερού», Νικ. Δέρκας, αναπληρωτής καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
- «Προοπτικές συνδυασμένης διαχείρισης νερού και ενέργειας στην περιοχή της Θεσσαλίας», Νίκος Μαμάσης, επικ. καθηγητής ΕΜΠ, τοπ. μηχ/κός, Δημήτρης Κουτσογιάννης, καθηγητής ΕΜΠ, πολ. μηχ/κός, Ανδρέας Ευστρατιάδης, πολιτικός μηχανικός, MSc.
* Θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι στο οποίο θα μετέχουν οι:
Κώστας Τζανακούλης, δήμαρχος Λάρισας και αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., Νικ. Δέρκας, αναπλ. καθηγητής, Σπύρος Παπαγρηγορίου, πολιτικός μηχανικός Περιβάλλοντος, Αθανάσιος Μαρκινός, γεωπόνος, καλλιεργητής, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας. Και η ημερίδα θα κλείσει με παρεμβάσεις και συζήτηση.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass