Εθελοντές καθάρισαν τα σκουπίδια από την Κάρλα

Δημοσίευση: 07 Απρ 2014 23:47 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:48

O Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let's Do It - Greece» που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά την περασμένη Κυριακή, υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».

Όπως ανακοίνωσε: «Οι υγρότοποι της χώρας μας υποβαθμίζονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να απειλείται η οικολογική τους αξία. Αλλαγές στο υδρολογικό καθεστώς, αλλοίωση και υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων, απόρριψη στερεών και εκροή αστικών αποβλήτων, εντατικοποίηση της γεωργίας και λαθροθηρία είναι μόνο ορισμένα από τα εντονότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε, σε τμήμα της νότιας ακτής του τεχνητού υγροτόπου της Κάρλας από τη γέφυρα της Τ2 έως το ανατολικό ανάχωμα πλησίον του επαρχιακού δρόμου Βελεστίνου Καναλίων. Ο Φορέας, εκτός από την ενεργή συμμετοχή στη δράση με το προσωπικό του, ανέλαβε και τον συντονισμό των εθελοντών και των φορέων που έλαβαν μέρος στον καθαρισμό της περιοχής, μοίρασε γάντια και σακούλες. Με πραγματική θέληση παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με πολύ αέρα, περίπου δέκα τρείς εθελοντές αποτελούμενοι από προσωπικό του φορέα διαχείρισης, από μέλη του ανθρωπιστικού- περιβαλλοντικού συλλόγου «Φιλότης» και τον φοιτητή Βασίλη, κατάφεραν να απομακρύνουν από την περιοχή περισσότερες από τριάντα μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, με κυρίαρχο για άλλη μια φορά το πλαστικό.

Η περιοχή αυτή είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο "NATURA 2000", Ειδική Ζώνη Διατήρησης - Περιοχή ταμιευτήρων πρώην Λιμν. Κάρλας (κωδικός: GR 1430007) και έχει χαρακτηρισθεί ως Μόνιμο καταφύγιο άγριας ζωής στην περιοχή της τεχνητής λίμνης Κάρλας (Απόφαση Αρ. 1989/108208/17-08-10) και είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς απαντώνται πολλά είδη άγριας ορνιθοπανίδας και σημαντικοί τύποι οικοτόπων.

Η δράση συνδυάστηκε με περιβαλλοντική ενημέρωση όλων των παραβρισκόμενων, ορνιθοπαρατήρηση, διανομή φυλλαδίων με χρήσιμες οδηγίες για την τήρηση ορθής συμπεριφοράς στην προστατευόμενη περιοχή αλλά και με αναμνηστικά υλικά που αφορούν σε καπέλα φέροντας το λογότυπο και την επωνυμία της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου ευχαριστεί τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την διάθεση του ειδικού απορριμματοφόρου οχήματος».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass