Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2014 19:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:11

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνει Ημερίδα παρουσίασης της Εθνικής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Βιοποικιλότητα, καθώς και μια σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης […] που ολοκληρώνονται στις 28/6/2014» (Δελτίο Τύπου ΥΠΕΚΑ 3.6.2014).

Δεδομένο 1: Η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, μαζί με τους υπόλοιπους μονίμους εκπροσώπους των κρατών-μελών, πριν από λίγες μέρες άναψε το πράσινο φως στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων, γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στην Ευρώπη, ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών και στη θέληση των καταναλωτών για ποιοτικά, παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα. Την παραπάνω απόφαση συνδιαμόρφωσαν και, σαφώς, συναίνεσαν οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Δεδομένο 2: Πριν 20 ημέρες ολοκληρώθηκε η διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών, το οποίο ανοίγει πονηρά μεν, διάπλατα δε την πόρτα για το πλήρες ξεπούλημα λιμνών, ποταμιών, παραλιών, ασχέτως εάν προστατεύονται από την υφιστάμενη εθνική και διεθνή νομοθεσία, φτάνει να αποφαίνεται ο υπουργός ότι συντρέχει λόγος “εξυπηρέτησης επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος” ή όταν “απορρέει σχετική υποχρέωση από διεθνείς συμβάσεις”. Το ΥΠΕΚΑ “σφυρίζει” αδιάφορα, λες και δεν το αφορά.

Εμείς λέμε:  Η καλλιέργεια μεταλλαγμένων είναι μια καταστροφική επιλογή τόσο για την παραγωγή όσο και για την διατροφή και τους μόνους που ευνοεί είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών. Οι συνέπειες της καλλιέργειας των ΓΤΟ στην χώρα μας θα έχει τεράστιες συνέπειες για τα αγροτικά προϊόντα της φυτικής και ζωικής μας παραγωγής. Η ελληνική γεωργία και η Θεσσαλία θα χάσουν κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν για αγροτικά προϊόντα ΠΟΠ, ετικέτας, ποιότητας κ.λ.π.

Το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, ανατρέπει τη μέχρι σήμερα εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τους αιγιαλούς και τις παρόχθιες-παραλίμνιες εκτάσεις, δρομολογεί μια χωρίς προηγούμενο διατάραξη των παράκτιων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων, προωθεί την πλήρη και μη αντιστρεπτή καταστροφή του μοναδικού ελληνικού παράκτιου τοπίου, υποθηκεύει μακροπρόθεσμα τον τουρισμό και καταργεί το δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση στις ακτές προωθώντας την ιδιωτικοποίησή τους.

Αντιστεκόμαστε και αντιδρούμε!  Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας επιβάλλει τί θα καλλιεργούμε και τί θα βάζουμε στο πιάτο μας! Κανείς δεν νομιμοποιείται να μας στερήσει το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, τα ποτάμια, τις λίμνες και τις ακτές της!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass