ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

250 μαθητές δημιουργούν για το περιβάλλον

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 23:22

 

Διακόσιοι πενήντα λιλιπούτειοι πολίτες της Λάρισας, θα παρουσιάσουν την ιδανική πόλη, που θέλουν να ζουν, σε μια μεγάλη έκθεση έργων του που θα φιλοξενηθεί αύριο Πέμπτη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, και θα εγκαινιαστεί στις 7 μ.μ. με τίτλο «14+ 1 περιπετειώδη σενάρια για το περιβάλλον».

Στηριζόμενοι στην ιδέα του ΓΗρωα με την αρωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας προσκάλεσαν παιδιά Δημοτικών σχολείων, σε συνεργασία τους δασκάλους τους, να στήσουν τις δικές τους ευφάνταστες ιστορίες ζωγραφίζοντας και σχολιάζοντας για το περιβάλλον και την πόλη σήμερα και στο μέλλον.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν συνολικά 250 παιδιά από 14 τμήματα Δημοτικών σχολείων σε Λάρισα και Τερψιθέα.

Στόχος, αυτού του εγχειρήματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών, η αφύπνιση των ενηλίκων σε θέματα που άπτονται του Περιβάλλοντος, αστικού και φυσικού.

Το θεματικό αυτό εργαστήριο αποτελεί μια από τις κινήσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας που εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο επικοινωνίας και παιδαγωγικής προσέγγισης περιβαλλοντικών θεμάτων.

Η αξιοποίηση του υλικού που έχει συλλεχθεί υπάρχει σκέψη να προωθηθεί και να προβληθεί σε σημεία σταθμούς στην πόλη που συνδέονται με το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση (αστικός εξοπλισμός, δημόσιοι χώροι, χώροι στάθμευσης και αποκομιδής απορριμμάτων).

Παράλληλα, το άνοιγμα της έκθεσης θα συνοδεύσουν δράσεις και βραβεία συμμετοχής (ποδήλατα, γραφική ύλη, χρηστικά αντικείμενα, σάκοι ανακύκλωσης κ.α.) για τους μικρούς δημιουργούς.

Θα διαρκέσει για ένα μήνα στο διάστημα του οποίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό εργαστήριο για γονείς και παιδιά, με δηλώσεις συμμετοχής.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους φορείς της πόλης: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Δήμος Λαρισαίων, Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, ΦΟ.Δ.Σ.Α. Νομού Λάρισας.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη πιστοποιημένων επιχειρήσεων που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass