Επιτυχής έκβαση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2013 22:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:38
 Ολοκληρώθηκε, το πεντάμηνο κοινωφελές πρόγραμμα απασχόλησης που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος  - ΕΟΠ, δικαιούχος φορέας του Προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠ: «Συμπράττοντες φορείς ήταν  η Περιφερειακή ενότητα Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Αγιάς,ο Δήμος Κιλελέρ, ο Δήμος Φαρσάλων, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Σε όλη την έκταση της εμβέλειας των δήμων και των Περιφερειακών Ενοτήτων,  που υλοποιηθήκανε οι δράσεις του Προγράμματος, τα οφέλη είναι σημαντικά για την τοπική κοινωνία και για τους ίδιους τους πολίτες.

Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης με χαρακτήρα κοινωφελούς εργασίας σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου η ανεργία πλήττει ολοένα και περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης και αφετέρου στην υλοποίηση προτύπων και καινοτόμων δράσεων που στόχο έχουν αρχικά την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προώθηση δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Επίσης, στοχεύει στην στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, την παροχή μιας σειράς κοινωνικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών αλλά και την παραγωγή νέων πολιτιστικών προϊόντων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα μέσω των δράσεων έγιναν παρεμβάσεις που αφορούν σε εργασίες καθαρισμών, συντήρησης, προσβασιμότητας δημοσίων κτιρίων, χώρων πρασίνου, δασών, παραλιών, αρχαιολογικών χώρων, λιμένων κ.α. , παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπως προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, προγράμματα στήριξης της εργασίας, προγράμματα άθλησης και εκμάθησης χορών, προγράμματα πολιτιστικού χαρακτήρα και πολλά άλλα».

Η υπεύθυνη των Προγραμμάτων και Γενική Διευθύντρια, κ. Κακαργιά Στέλλα, δηλώνει ικανοποιημένη από το έργο που έχει πραγματοποιηθεί από τους συνολικά 390 ωφελούμενους – συμμετέχοντες, σε όλη την Ελλάδα.

Η πρόεδρος του Δ.Σ., κ Θέκλα Παρασκευούδη και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν όσους απασχολήθηκαν για την υποβολή και υποστήριξη του προγράμματος, άτομα που εργάστηκαν καταβάλλοντας προσωπικό χρόνο, γνώση στο αντικείμενο και ζήλο για τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass