Κοινή δράση ΥΠΕΚΑ και ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία του περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2013 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:56

Η ενίσχυση και η εντατικοποίηση της συνεργασίας και των κοινών δράσεων ανάμεσα στην ειδική υπηρεσία επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και του τμήματος περιβαλλοντικής προστασίας της αρμόδιας υποδιεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, με τη συμμετοχή στελεχών του ΥΠΕΚΑ και της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, στόχος της συνεργασίας είναι η εφαρμογή της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ο περιορισμός της παραβατικότητας, καθώς επίσης η πρόληψη και η αποτροπή εγκλημάτων κατά του περιβάλλοντος, με από κοινού εκτίμηση και αξιολόγηση κινδύνων για το περιβάλλον.

Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση τόσο των παράνομων πράξεων αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης αποβλήτων, όσο και γενικότερα της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Επίσης, στόχος της συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της ΕΛ.ΑΣ. είναι η αυστηρή εφαρμογή της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και των πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων (ΠΠΔ), καθώς και ο προγραμματισμός και η ανάπτυξη κοινών δράσεων πάταξης παράνομων δραστηριοτήτων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών της υποδιεύθυνσης προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων, πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβάλλοντος της ΕΛ.ΑΣ, του γενικού επιθεωρητή περιβάλλοντος, Παναγιώτη Μέρκου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass