Πεθαίνουν από ασφυξία ψάρια στην Κάρλα

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2013 16:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:00
 Από ασφυξία πεθαίνουν ψάρια στην Κάρλα, λόγω έλλειψης νερού. Το φαινόμενο εντοπίστηκε πρόσφατα από τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου- Κεφαλοβρύσου- Βελεστίνου, μετά από επιτόπια έρευνά του, σημείο όπου βρισκόταν εκατοντάδες νεκρά ψάρια και συγκεκριμένα στον ταμιευτήρα της Κάρλας με εμφανή τη συγκέντρωσή τους στο αντλιοστάσιο DP1, βόρεια του ταμιευτήρα.

Από την αυτοψία που διενήργησε το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, προέκυψε ότι πρόκειται για νεαρά άτομα, γόνο και μερικά ενήλικα. Τα συμπτώματα που εμφάνιζαν ήταν χαρακτηριστικά συμπτωμάτων ασφυξίας ενώ δεν  έφεραν εξωτερικές αλλοιώσεις ή έλκη.

Ελαβαν δείγματα νερού για την πραγματοποίηση αναλύσεων και παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου. Το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες το φαινόμενο βαίνει με φθίνουσα πορεία οφείλεται – με ελάχιστες επιφυλάξεις- στην αναστροφή και μόνον των κλιματολογικών συνθηκών, διαπιστώνει ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος έχει ενημερώσει- εδώ και καιρό-  όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες α) για την ανησυχητικά μειωμένη στάθμη νερού στον ταμιευτήρα β) για την ανάγκη άμεσου ελέγχου όλων των πηγών ρύπανσης στην ευρύτερη λεκάνη απορροής, γ) για τον κίνδυνο δημιουργίας μη-αναστρέψιμων συνθηκών όσον αφορά στην υποβάθμιση του ταμιευτήρα, δ) για την ολοκλήρωση το ταχύτερο δυνατόν όλων των ημιτελών τεχνικών έργων.

Μάλιστα ο ίδιος κάνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής και τους πολίτες να συνδράμουν για την αποτελεσματική προστασία και διατήρηση του οικοσυστήματος της Κάρλας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass