ΔΕΥΑΛ: Mείωση κατανάλωσης του νερού με ενημέρωση των παιδιών

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2013 15:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:20

Διαπιστώνοντας μία σταθερή μείωση της κατανάλωσης του νερού κατά 5%, η ΔΕΥΑΛ έχει πειστεί για την αποτελεσματικότητά του και συνεχίζει  το πρόγραμμα ενημέρωσης των παιδιών για το νερό, το οποίο ξεκίνησε το 2006, αποφασίζοντας ότι αυτό πρέπει να ενταχθεί στις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησης, δηλαδή να συνεχιστεί εσαεί.

Η έναρξη του προγράμματος ενημέρωσης για τη σχολική χρονιά 2013-2014, θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 10 πμ. με επίσκεψη στο 5ο και 36ο Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας. Στην επίσκεψη αυτή θα παρευρεθεί ο δήμαρχος Λαρισαίων  Κ. Τζανακούλης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Κ. Καλαμπαλίκης και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΛ.

Σήμερα το πρόγραμμα εξελίσσεται σε χώρους των σχολείων ή στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ξεκίνησε από το 2006 σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής την πραγματοποίηση του προγράμματος ενημέρωσης των παιδιών σχολικής ηλικίας για το νερό. Η ενημέρωση γίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες και αφορά το έργο της ύδρευσης και αποχέτευσης στην πόλη της Λάρισας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μελλοντικών υπεύθυνων καταναλωτών, που θα αντιμετωπίζουν με την δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη το ζήτημα της προστασίας των υδάτινων πηγών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.
Τα παιδιά ενημερώνονται για τις πηγές εξεύρεσης και την διαχείριση του νερού , για τους τρόπους που χρησιμοποιούνται για να γίνει πόσιμο και ασφαλές για χρήση, για το δίκτυο που το διοχετεύει στην πόλη, για τα αποθέματα και τις προσπάθειες που γίνονται για εξεύρεση νέων πηγών, για το δίκτυο αποχέτευσης και τον Βιολογικό Καθαρισμό και τους μεταφέρεται η ανησυχία για το μέλλον ώστε να ενεργοποιηθεί στη συνείδησή τους το αίσθημα της ατομικής ευθύνης στο θέμα της μελλοντικής έλλειψης νερού στον πλανήτη.

Σε κάθε συνάντηση επιδιώκεται η ζωηρή συμμετοχή των παιδιών στη συζήτηση και διδάσκονται πρακτικοί τρόποι για εξοικονόμηση νερού στην καθημερινή ζωή. Με τον τρόπο αυτό μεταφέρονται, μέσω των παιδιών, οι κανόνες αυτοί και στους ενήλικες, των οποίων η άμεση προσέγγιση είναι δυσκολότερη.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass