Ζητούμενο να μπει νερό στην Κάρλα

Δημοσίευση: 22 Απρ 2013 21:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:46

Το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας ήταν το αντικείμενο τεχνικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Η σύσκεψη είχε σαν στόχο την διασφάλιση της ομαλής εισροής νερού προς την λίμνη Κάρλα και αφ’ ετέρου την εξασφάλιση ώστε να μην πλημμυρίζουν παρακάρλιες εκτάσεις.

 Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των αγροτών για ύπαρξη νερού, αλλά και το πρόβλημα το οποίο υπάρχει αυτήν την στιγμή ως προς την διαχείριση της Κάρλας, συγκαλέσαμε τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Κιλελέρ, του ΤΟΕΒ Πηνειού και του ΓΟΕΒ.

            Η σύσκεψη είχε σαν στόχο να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε αφενός νερό για την Κάρλα και τους αγρότες, αλλά να αποτρέψουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Το θέμα της διαχείρισης στην περιοχή είναι πολυσύνθετο. Πολλοί παράγοντες, πολλές μεταβλητές και πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς. Αφού εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα βρέθηκε η κατάλληλη τεχνική λύση, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Περιμένουμε από το διοικητικό συμβούλιο του ΓΟΕΒ να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις και ακολούθως σε συνεννόηση με την γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα κινήσουμε μια διαδικασία παράτασης, ώστε να μπει νερό στην Κάρλα».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με τη λύση αυτή διασφαλίζεται και  να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα στο Σωτήριο και στο Καλαμάκι αλλά και να υπάρχει σωστή διαχείριση του νερού στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι πλέον δεν πηγαίνει νερό στον Παγασητικό καθώς το θυρόφραγμα είναι κλειστό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γιώργος Λαδόπουλος, η δ/ντρια της ΕΥΔΕ Κάρλας η. Ξένια Καρατζιά, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και το στέλεχος κ. Α. Σανίδα, καθώς η διευθύντρια του ΓΟΕΒ κ. Ε. Κουλώτσιου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass