ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«Διαδικτυακά μάτια» στην περιοχή της Κάρλας

Δημοσίευση: 02 Νοε 2015 0:13

 

Διαδικτυακή πλατφόρμα εισαγωγής, διαχείρισης και οπτικοποίησης γεωχωρικών πληροφοριών, της περιοχής οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, λειτουργεί από τον αντίστοιχο Φορέα Διαχείρισης της περιοχής, ο οποίος ανακοίνωσε πως: «είναι αναρτημένη στο link http://www.fdkarlas.gr/gis.html. Ο επισκέπτης μπορεί να εισέλθει στην εν λόγω πλατφόρμα και μέσω της αρχικής σελίδας του Φορέα (http://www.fdkarlas.gr/Default.aspx) πατώντας το εικονίδιο της πυξίδας με τίτλο «GIS NAVIGATOR APPLICATION».
Στόχος της πλατφόρμας είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση του πολίτη σε περιβαλλοντική, πολιτιστική, τουριστική πληροφορία από υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο, καθώς και η δυνατότητα ερωτημάτων για τον συνδυασμό των δεδομένων και την οπτική απεικόνιση των αποτελεσμάτων. Το έργο αυτό συμβάλλει τόσο στην περιβαλλοντική ενημέρωση των επισκεπτών για την περιοχή όσο και στην τουριστική ανάδειξη αυτής.
Τα γεωχωρικά δεδομένα που έχουν αναρτηθεί ταξινομούνται σε πέντε κατηγορίες:
1.Τοποθεσία των γραφείων του Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου.
2.Οικοτουριστικά, όπως οι τοποθεσίες από τα μουσεία, τις μονές, τα σπήλαια, τις παραλίες και τα μονοπάτια της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κα.Μα.Κε.Βε.
3.Το έργο Ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, με τα τον ταμιευτήρα της Κάρλας, το σύστημα των τάφρων και συλλεκτήρων, τις θέσεις θέας, τα παρατηρητήρια, τα αντλιοστάσια κ.ά.
4.Τις παρεμβάσεις του Φορέα στην περιοχή, όπως οι θέσεις των κάδων ανακύκλωσης και οι πινακίδες απαγόρευσης θήρας.
5.Τα περιβαλλοντικά με την οριοθέτηση της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κα.Μα.Κε.Βε., των περιοχών του δικτύου Natura 2000 και τα Καταφύγια Άγριας Ζωής.
Ο Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου προβλέπει, μέσω της υλοποίησης του Τεχνικού του Δελτίου, στη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για τη σημαντικότητα της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου».
Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων, ειδικών στις διαδικτυακές πλατφόρμες Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, εργασία που χρηματοδοτήθηκε από το έργο «Πρόσβαση στην περιβαλλοντική πληροφορία με χρήση τεχνολογίας της παρακολούθησης από απόσταση», του Υποέργου 1 της Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου» του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας», του Ε.Π. «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass