ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΙΝΕΙ «ΓΡΑΜΜΗ» ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟ ΕΝΑ... ΨΑΛΙΔΙ

Ο κουρέας των Βαλκανίων

* Πρωτιά για τον 37χρονο Κωνσταντίνο Σταθάκο ο οποίος δίνει κατευθύνσεις για τις τεχνικές κουρέματος και τα βραδινά χτενίσματα ως εκπαιδευτής

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:29

Ούτε πολιτικό θυμίζει μα ούτε και για στρατιωτικός μοιάζει. Κι όμως καταφέρνει εξ ολοκλήρου με τη φαντασία του και μόλις με ένα... ψαλίδι στα χέρια του να δίνει γραμμή σε όλα τα Βαλκάνια. Επί σειρά ετών ακολουθεί και καταγράφει κάθε βήμα των έμπειρων κομμωτών όπως είναι οι: Regeo, Garry France, Mario Krunkle, Richard Munnuh, Francois και αφού κατάφερε να ανέβει επάνω στη σκηνή ως εκπαιδευτής στη συνέχεια πέτυχε κάτι που τον ανεβάζει ακόμα περισσότερο στους επαγγελματικούς κύκλους.

Ο 37χρονος Λαρισαίος Κωνσταντίνος Σταθάκος κατάφερε με τις ιδέες του να σημειώσει μια διεθνή διάκριση αφού κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο θέμα «νέες τεχνικές κουρέματος και βραδινών χτενισμάτων» του 19ου Βαλκανικού Φεστιβάλ Κομμωτικής. Ομάδες Σέρβων, Μαυροβούνιων, Αλβανών, Τούρκων, Βούλγαρων και άλλων χωρών όπως φυσικά Ελλάδας και Κύπρου κλήθηκαν να δείξουν τις ιδέες τους υπό την αιγίδα της Ένωσης Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης και περιχώρων.

Δύο φορές διορίστηκε στο δημόσιο τα περασμένα χρόνια αλλά δεν μπορούσε να μπει σε αυτή τη λογική. Λάτρης της δημιουργικότητας άλλωστε δεν θα μπορούσε να αφήσει αυτό που αγαπάει. Κάτι που του επιτρέπει να μεγαλώνει και τα τέσσερα παιδιά του. «Με ενδιαφέρει η κομμωτική παιδεία και γι' αυτό ασχολήθηκα με τη συγκεκριμένη τέχνη. Νιώθω πραγματικά περήφανος και δικαιωμένος γι' αυτήν τη διάκριση αλλά τώρα έχω σαν στόχο να πετύχω σε έναν διαγωνισμό που θα είναι ο πρώτος στον οποίο θα λάβω μέρος ως διαγωνιζόμενος στη Μεγάλη Βρετανία. Εκεί ο πήχης ανεβαίνει και θέλω να βάλω τα δυνατά μου».

Τι ήταν αυτό όμως που του έδωσε τη διάκριση στο Βαλκανικό Φεστιβάλ; Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι το γεγονός πως επιλέγω κουρέματα τα οποία είναι συμμετρικά-ασύμμετρα. Έτσι προσπαθώ να προσαρμόσω την κάθε τάση της μόδας σε κάθε ξεχωριστό πρόσωπο. Αυτό εξήγησα στο Βαλκανικό. Η κομμωτική εξελίσσεται και το ίδιο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις των πελατών. Γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη εξέλιξη και επιμόρφωση από όλους μας σε όλους τους κλάδους, όχι μόνο στην κομμωτική».

Η λέξη κρίση μπαίνει σφήνα σε κάθε κουβέντα που γίνεται και αφορά στην κοινωνία μας. Δεν θα μπορούσε να μην δεν μπει σε μια τέτοια συζήτηση. Ρωτάμε τον Κωσταντίνο Σταθάκο αν έκοψαν κάτι από την περιποίησή τους οι Λαρισαίοι και μας λέει: «Οι γυναίκες έκοψαν κυρίως χτενίσματα. Αυτό μας στοιχίζει αλλά όπως και να το κάνουμε προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Οι άντρες από την πλευρά τους αργούν στα κουρέματά τους. Εκεί που έρχονταν πάνω στον μήνα τώρα έρχονται στους δύο μήνες και πλέον. Όλοι προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα και αυτό είναι φυσιολογικό».

Υπάρχει όμως και ο παράγοντας στιλ στη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών που παίζει για κάποιους τον σημαντικότερο ρόλο. Αλήθεια, σε τι κατάσταση βρίσκονται στυλιστικά οι Λαρισαίοι; Την απορία μας τη λύνει σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα ο Κωνσταντίνος Σταθάκος λέγοντας: «Στους Λαρισαίους αρέσει να αφήνονται σε χέρια που εμπιστεύονται. Δεν εμπιστεύονται τόσο το γούστο τους αλλά τα έμπειρα χέρια που έχουν επιλέξει.

Στιλιστικά καλοί είμαστε αλλά χάσαμε τη φινέτσα μας και κυρίως οι γυναίκες. Δεν είμαστε τόσο σικάτοι...».

Διπλά πληγωμένοι λοιπόν. Και οικονομικά και στιλιστικά...

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass