Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ελένη Αξιόγλου: Δίνω το "παρών" για να υπερασπιστώ την αλήθεια

* Η ΝΔ συμφιλιώνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με την εθνική κυριαρχία

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2015 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:36

Συνέντευξη: Μαρίνα Αποστολοπούλου

«Σήμερα ως παράταξη περιθωριοποιούμε τις ταμπέλες "δεξιός", "αριστερός", "κεντρώος" και εστιάζουμε σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, που πρέπει να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, όχι κοντόφθαλμα όμως... Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσω»

Με την παραπάνω φράση η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος Ελένη Αξιόγλου δίνει το στίγμα της υποψηφιότητάς της αλλά και το γενικότερο πλαίσιο της επιλογών του κόμματος στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

«Δίδω το "παρών" γιατί θέλω να πω την αλήθεια» προσθέτει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι το κλίμα μπορεί να αναστραφεί υπέρ της Ν.Δ. εντός των ημερών που απομένουν γιατί «έχει να προσφέρει πολύ καλύτερα πολιτική και χειρισμούς με την μορφή συμφιλίωσης της έννοιας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με την έννοια της εθνικής κυριαρχίας»

Συγκεκριμένα η κ Αξιόγλου στην συνέντευξη της στην «Ε» επισημαίνει τα ακόλουθα:

 

* Κυρία Αξιόγλου, οδεύουμε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κι εσείς δίνετε για μία ακόμη φορά το "παρών" ως υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Τι σας παρακίνησε να συμμετάσχετε σε αυτή την εκλογική μάχη;

-Δίδω το "παρών" γιατί είμαι Νέα και Ανυπόμονη!

Θέλω να πω την αλήθεια κυρίως στην μικροαστική πλειονότητα της χώρας, που υπέφερε από τα οικονομικά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ότι "δήμος εστίν ο κρατών", ότι δηλαδή οι κυβερνώντες (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) προέρχονται από τους κυβερνώμενους. Άρα, αυτοί οι κυβερνώμενοι πρέπει να έχουν πληροφορηθεί-γνωρίζουν ότι το μονοπώλιο του κρατικού συγκεντρωτισμού έχει καταρρεύσει με την κατάρρευση του συστήματος του υπαρκτού σοσιαλισμού το 1990 και ότι ο δρόμος προς τη δημοκρατική διακυβέρνηση είναι: η κεντρική διοίκηση του κράτους από παραγωγός μιας σειράς δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών να καταστεί εγγυητής και ελεγκτής της παροχής τους από άλλους φορείς του ευρύτερου κοινωνικού πεδίου, να κάνει δηλαδή πλοήγηση και όχι κωπηλασία!

Με αυτή τη βάση μπορούμε να οδεύσουμε επιτυχώς στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, την ενοποίηση της Ευρώπης, που στην ιστορία τόσων αιώνων, αν και αποτολμήθηκε με διάφορους ιδεολογικούς μανδύες, δεν επιτεύχθηκε, ενώ τώρα αντιθέτως ολοκληρώνεται, για να εγγυάται την ειρήνη, την ασφάλεια, την ελευθερία.

* Οι «οιωνοί» για την Νέα Δημοκρατία βάσει των δημοσκοπήσεων δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί. Η δική σας άποψη ποια είναι; Στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές μπορεί η Ν.Δ. να «αναστρέψει» το κλίμα και πώς;

-Ναι, μπορεί να αναστρέψει, γιατί: ως παράταξη έχουμε πρώτοι καταλάβει ότι υπάρχει έλλειμμα πολιτικής ενοποίησης στην Ε.Ε. και αντ' αυτής επισπεύτηκε η δημοσιονομική ενοποίηση με τον τρόπο που ξέρουμε, την Τρόικα.

 Ως "γιατρικό" για το παραπάνω είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πολύ καλύτερα πολιτική και χειρισμούς με την μορφή συμφιλίωσης της έννοιας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με την έννοια της εθνικής κυριαρχίας! Και όχι πολιτική "πολέμου", όπως η ως τώρα αντιπολίτευση προδηλώνει, για να γίνει κυβέρνηση. Η κυριαρχία προστατεύει την αυτονομία και αυτοδιάθεση των λαών. Η κυριαρχία υπαγορεύει ότι ο πολίτης υπάγεται μόνο στην κρατική εξουσία, και μπορεί να επηρεάσει την κρατική εξουσία μέσα από τις εκλογές. Αυτή τη δύναμη του αναγνώρισε του ΛΑΟΥ ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και συνειδητά επέσπευσε τη διαδικασία εκλογών!

 

* Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε εσείς ως υποψήφια βουλευτής προς τους ψηφοφόρους. Γιατί θα πρέπει να επιλέξουν την Νέα Δημοκρατία στις 25 Ιανουαρίου;

- Η οξεία δημοσιονομική κρίση (έως χρεοκοπία) οφείλεται στην παρατεταμένη κρατική παρέμβαση στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Έγιναν ενέργειες και σε εθνικό και σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ματώσαμε και μόλις άρτι υγιείς, στεκόμαστε στα πόδια μας.

Να 'σου πάλι η "πάθηση": η σύγχρονη πολιτική εξουσία έχει στερηθεί σε ιστορικά πρωτόγνωρο βαθμό την απαραίτητη πίστωση χρόνου για την ωρίμανση, την καρποφορία και την κοινωνική αποδοχή των επιλογών της. Το έργο της τελευταίας κυβέρνησης έχει τεθεί "υπό την τυραννία του στιγμιαίου, του παρορμητικού, του γρήγορου". Η πολιτική ηγεσία έχει σήμερα να αντιμετωπίσει ποικίλες ομάδες πίεσης. Θα πολεμήσω μαζί με το λαό ο κυβερνήτης-κυβέρνηση να μην κάνει επιλογές στο πλαίσιο λύσεων, που άλλοι προσδιορίζουν... Περιθωριοποιούμε ως παράταξη σήμερα τις ταμπέλες "δεξιός", "αριστερός", "κεντρώος" και εστιάζουμε σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, που πρέπει να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, όχι κοντόφθαλμα όμως. Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσω!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass