ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕτΔ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΣΙΕΣ

Η χώρα θέλει πατριωτική διακυβέρνηση

* Παρουσιάζει σήμερα από τη Λάρισα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «Ποταμιού»

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2015 9:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:38

«Το σύστημα 4-2-1 Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη δεν παίζει στο δικό μας γήπεδο. Δεν ζητώ θέση αντιπρόεδρου και πάρε τόσους υπουργούς για να πάρω τόσους. Για την ταμπακέρα θα μιλήσουμε είτε το θέλουν , είτε όχι. Η χώρα χρειάζεται πατριωτική διακυβέρνηση και όχι κομματικούς μεσσίες. Το πρόβλημά μας σήμερα δεν λύνεται από το άγχος του ενός να είναι ισόβιος αντιπρόεδρος και από το άγχος όλων να διασφαλίσουν την κομματική τους πελατεία. Εμείς κομματικό στρατό δεν διαθέτουμε...». Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία της Δευτέρας» ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, στις 12 σήμερα το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Διβάνη» στη Λάρισα παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και θα αναφερθεί στις θέσεις του κόμματός του για όλα τα θέματα της πολιτικής ατζέντας. Μιλώντας στην «ΕτΔ» και αναφερόμενος στον ρόλο και τη σημασία που αποδίδει το κόμμα του στον θεσσαλικό κάμπο, τονίζει ότι «στόχος μας είναι η προσθήκη αξίας στα προϊόντα με συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως οπωροκηπευτικά, λάδι και κρασί, η αύξηση της ποιοτικής ζωικής παραγωγής. Οι ενισχύσεις, που πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει ο αγρότης, να δίνονται με τρόπο που θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα: Ενθαρρύνοντας τη συλλογική επιχειρηματικότητα που θα δίνει υπεραξία στο προϊόν σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή του και τη μεταποίηση, μέχρι την τοποθέτησή του στην αγορά. Να γίνουμε το κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης».

Επιπλέον, εξειδικεύοντας το πολιτικό του στίγμα και δίνοντας γεύση των μετεκλογικών του στοχεύσεων, τονίζει ότι «δεν υπάρχουν λύσεις στο τσεπάκι, έχουμε θέσεις, έχουμε σχέδιο και ξέρουμε τι θέλουμε. Θα παλέψουμε για το συμφέρον των πολλών και όχι για αυτό των συντεχνιών και των συμφερόντων. Η χώρα χρειάζεται νέα ορμή και εμείς είμαστε η μόνη δύναμη, που τη φέρνει κόντρα στα παλιά κόμματα».

Ολόκληρη η συνέντευξη, έχει ως εξής:

* Κύριε Θεοδωράκη, δύο μόλις εβδομάδες έμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες και βιώνουμε μια απίστευτη πόλωση. Πώς μπορεί να αισιοδοξεί κανείς;

- Έχω πολλούς λογούς να απαριθμήσω. Σήμερα από εδώ, από τη θεσσαλική γη θα παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Είναι η κορωνίδα στις λίστες υποψηφίων με εκατοντάδες σημαντικούς ανθρώπους της δημιουργίας, της γνώσης και της δεξιοτεχνίας. Άνθρωποι που διακρίθηκαν στην παραγωγή, καθηγητές με περγαμηνές σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, νέοι αγρότες με μεγάλες επιτυχίες στις νέες καλλιέργειες, που έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους και θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Τους ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες, που θέλουν να απαλλαγούν από τα δεσμά της κομματικής χειραγώγησης. Να συγκρίνετε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας μας με αυτά των παλιών κόμματων. Προκαλεί θλίψη σε μια Ελλάδα, που δοκιμάζεται, να ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι -αυτοί που μας έφεραν ως εδώ δηλαδή. Αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα, αλλάζουν θέσεις, είδαμε μέχρι και ακροδεξιούς να φοράνε επαναστατικό μανδύα. Τα παλιά κόμματα μοιάζουν με τρυπημένο σωσίβιο για να παραμείνουν οπωσδήποτε στην πολιτική, παρότι δεν τους αντέχει και βουλιάζουν. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα...

* Προτάσσετε μονίμως τα πρόσωπα και όχι τα προγράμματα του κάθε κόμματος...

- Κάνετε λάθος. Τα πρόσωπα όμως είναι αυτά, που υπηρετούν, προτάσεις και σχέδια. Όλο αυτό το διάστημα δημιουργήσαμε μια κυψέλη από σημαντικούς ανθρώπους και συζητήσαμε, μελετήσαμε, ερευνήσαμε και έχουμε θέσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Το Σάββατο παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για τη δημόσια διοίκηση. Πώς θα απαλλάξουμε το δημόσιο από τους ημέτερους, τους αποτυχημένους κομματικούς υπαλλήλους. Εμείς δεν συζητάμε καρέκλες, αλλά ιδέες. Σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, ξεκινώντας από την κυβέρνηση, που θα κληθεί αύριο να διαχειριστεί τις τύχες μας. Με δυνατό Ποτάμι δεν υπάρχουν κυβερνητικές θέσεις με ακροδεξιούς, αντιευρωπαϊστές, κουρασμένους παλαιοκομματικούς και ισόβιους υπουργούς, που έχουν συμβάλει στη χρεοκοπία. Δεν θέλουμε αναπληρωτές υπουργούς με τον θώκο τους κομματικό τρόπαιο, ούτε ξεχειλωμένα κυβερνητικά σχήματα. Χρειάζεται νέα ορμή η χώρα και είμαστε η μόνη δύναμη που τη φέρνει σήμερα κόντρα στα παλιά κόμματα.

* Μ’ αυτά θα συνεργαστείτε όμως. Και τέλος πάντων δεν είναι όλοι ίδιοι...

- Φυσικά υπάρχουν στελέχη σε όλα τα κόμματα, που μπορούν να προσφέρουν και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό, που εγώ ονομάζω «συμμαχία του καλού». Σήμερα δεν μπορούν να ανασάνουν στην αποπνικτική ατμόσφαιρα των κόμματων τους, όπου κυριαρχούν οι λαϊκιστές, ο διχαστικός λόγος , αριστερά και δεξιά.

* Με αυτά τα κόμματα θα βρεθείτε στο τραπέζι αύριο, θα συνεργαστείτε εν τέλει...

- Αυταπάτες δεν έχουμε. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη θα είναι αυτή η συζήτηση. Το γνωρίζουν όμως και αυτοί. Εμείς δεν θα διαπραγματευτούμε καρέκλες. Τα σύστημα 4-2-1 Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη δεν παίζει στο δικό μας γήπεδο. Δεν ζητώ θέση αντιπροέδρου και πάρε τόσους υπουργούς για να πάρω τόσους. Για την ταμπακέρα θα μιλήσουμε είτε το θέλουν, είτε όχι. Η χώρα χρειάζεται πατριωτική διακυβέρνηση και όχι κομματικούς μεσσίες. Το πρόβλημά μας σήμερα δεν λύνεται από το άγχος του ενός να είναι ισόβιος αντιπρόεδρος και από το άγχος όλων να διασφαλίσουν την κομματική τους πελατεία. Εμείς κομματικό στρατό δεν διαθέτουμε...

* Αν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είστε τρίτο κόμμα μπορείτε να επιβάλετε αυτά που λέτε; Οι άλλοι θα έχουν μεγαλύτερη δύναμη...

- Για ποιο τρίτο κόμμα μιλάμε. Άλλο ένα κόμμα του 7%, άλλο ένα κόμμα του 14%. Διαφορετικά συνομιλείς με ένα κόμμα, που διαθέτει 145 βουλευτές και διαφορετικά αν διαθέτει 130. Για τούτο τονίζω συχνά ότι είναι κρίσιμη η τρίτη διερευνητική εντολή. Αλλά με ποια δυναμική; Την 26η Ιανουαρίου θα γνωρίζουμε τη θέληση του ελληνικού λαού. Ποιες θα είναι οι διαφορές, ποια κόμματα θα είναι στη Βουλή. Δεν υπάρχουν λύσεις στο τσεπάκι, έχουμε θέσεις, έχουμε σχέδιο και ξέρουμε τι θέλουμε. Θα παλέψουμε για το συμφέρον των πολλών και όχι για αυτό των συντεχνιών και των συμφερόντων. Γι’ αυτό να είστε βέβαιοι.

* Αυτή τη στιγμή δίνετε μάχη με τη Χρυσή Αυγή, δημοκοπικά τουλάχιστον..

- Θεωρώ ότι το Ποτάμι θα είναι τρίτο κόμμα. Είναι πρόβλημα για την Ελλάδα η "εναλλακτική" επιλογή. Είναι κι αυτός ένας κρίσιμος λόγος, που πρέπει ο πολίτης να πάει στην κάλπη με περίσκεψη και να μετρήσει όλα τα δεδομένα. Η πόλωση κρύβει πολλές παγίδες και ο φόβος δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

* Κύριε Θεοδωράκη, τα κόμματα προεκλογικά υπόσχονται τον ουρανό με τα άστρα στους αγρότες. Εσείς τι θα κάνετε;

- Επιδοτήσεις υπόσχονται. Και μάλιστα χωρίς σχέδιο. Σκεφτείτε μόνο πόσα πρόστιμα έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα. Το Ποτάμι θέτει ως μεγάλη προτεραιότητα την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Στόχος μας είναι η προσθήκη αξίας στα προϊόντα με συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως οπωροκηπευτικά, λάδι και κρασί, η αύξηση της ποιοτικής ζωικής παραγωγής. Οι ενισχύσεις, που πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει ο αγρότης, να δίνονται με τρόπο που θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα: Ενθαρρύνοντας τη συλλογική επιχειρηματικότητα που θα δίνει υπεραξία στο προϊόν σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή του και τη μεταποίηση, μέχρι την τοποθέτησή του στην αγορά. Να γίνουμε το κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης. Αυτός ο κάμπος, εδώ, κρύβει απίστευτο πλούτο.

* Το Παρίσι πάντως ρίχνει βαριά σκιά σήμερα σε όλη την Ευρώπη...

- Θα σας πω μια κουβέντα, που είπα στον βουρκωμένο Γάλλο πρέσβη λίγο μετά το φονικό χτύπημα. Είμαστε όλοι Γάλλοι, είμαστε όλοι σκιτσογράφοι και δεν φοβόμαστε. Και να ξέρετε. Αυτό το χτύπημα μπορεί να μας ενώσει πάλι, να μας οδηγήσει σε πεδία στοχασμού, αλληλεγγύης και μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη. Εμείς οφείλουμε να είμαστε εκεί, αλλά όχι διχασμένοι όπως θέλουν τα παλιά κόμματα σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass