ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 95 ΕΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΠΓΝΛ

Πέθανε ο Χαρίλαος Πολύμερος

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2015 9:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:49

Πέθανε χθες σε ηλικία 95 ετών και κηδεύεται σήμερα στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας, ο Χαρίλαος Πολύμερος. Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο ΠΠΓΝΛ και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη της ζωής και υπέκυψε τελικά από πνευμονικό οίδημα.

Υπήρξε από τους πρώτους μαχητές του Αλβανικού μετώπου και στη συνέχεια πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της γενιάς του. Ήταν στρατευμένος στην Αριστερά ολόκληρη τη ζωή του για ειρήνη, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση, ενώ έδινε πάντα το "παρών" στους αγώνες του κλάδου των φρουτεμπόρων, στον οποίο πρωτοστάτησε για τη συνδικαλιστική του οργάνωση πριν από δεκαετίες. Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της παλιάς Λαχαναγοράς και εκ των πρωτεργατών για τη δημιουργία της νέας.

Στις φιλόξενες στήλες της "Ε" κατέθετε τακτικά και για πολλά χρόνια τις απόψεις του για όλα τα κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά θέματα της εποχής, ενώ άκρως διαφωτιστικές και πολύτιμες ήταν οι εμπειρίες και οι γνώσεις που παρουσίαζε με τα γραπτά του για τη ζωή στην ύπαιθρο και τα χωριά της γενέτειράς του, το Μεγαλόβρυσο Αγιάς.

Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας και ευτύχησε να ζήσει με δύο παιδιά - τον Ρήγα και την Αμαλία - και 2 εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει στις 11 σήμερα το πρωί στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας.

* Ανακοίνωση για τον θάνατό του, εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass