ΣΤΕΛΛΑ Ν. ΜΠΙΖΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι νέοι πρέπει να έχουν αποφασιστικό λόγο για το μέλλον της χώρας μας

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:51

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα και είναι κόρη του επιχειρηματία Νίκου Μπίζιου ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ελασσόνας καθώς και νομαρχιακός σύμβουλος.

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών (MSc in Business Administration for Lawyers) του ALBA Graduate Business School of Athens με εξειδίκευση στο Εμπορικό και Τραπεζικό Δίκαιο. Αρχικά εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και συνεργάτης για τέσσερα έτη στην Εταιρεία Δικηγόρων της Αθήνας «Γ.Σ Κωστακόπουλος και συνεργάτες» και κατόπιν, ως δικηγόρος στην Κεντρική Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας Alpha Bank στην Αθήνα.

Το 2010 επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της Ελασσόνα και ξεκινά να εργάζεται ως συνεργαζόμενη δικηγόρος της Alpha Bank (Κεντρικά Λάρισας) αποκτώντας ταυτόχρονα το δικό της δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας. Το επόμενο έτος προσλαμβάνεται ως αποκλειστική νομική σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας έχοντας την επιστασία του Τμήματος ΓΕ.ΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου Εταιριών) του νομού Λάρισας. Το 2014 αποκτά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον τίτλο της διαπιστευμένης διαμεσολαβήτριας. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή», απ’ όπου έλκει την ιδιαίτερη καταγωγή της . Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου τη διετία 2010-2012.

 

 

Πρώτη απόπειρα στην πολιτική. Πώς νοιώθετε;

Τις πρώτες ήμερες λίγο αμήχανα...Σιγά- σιγά πιο οικεία...Αλλά, πάντα προσέχοντας να μην αναπαράγω τα πρότυπα που κούρασαν τον κόσμο...Ο παλαιοκομματισμός και ό,τι τον χαρακτηρίζει εξαϋλώνεται: οι χειραψίες, ο ξύλινος λόγος, τα πλαστικά χαμόγελα... Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου...

 

Γιατί πολιτεύεστε;

Γιατί η γενιά μου είναι αυτή που κυρίως πληρώνει την κρίση με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τη μετανάστευση, την αβεβαιότητα για το μέλλον της....Οφείλει λοιπόν, να έχει λόγο στη διαμόρφωση των συνθηκών του μέλλοντος...Να έχει αποφασιστικό λόγο.

Η συμμετοχή σας όμως, στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ σας υποχρεώνει ν’ απολογείστε για την πολιτική της;

Προσωπικά δεν «βαρύνομαι» για τίποτα...Είμαι εξίσου αγανακτισμένη με τους συνομιλήκους μου για όσα ζούμε σήμερα...Συμμετέχω σ’ αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία, φιλοδοξώντας να εκπροσωπήσω τη νέα γενιά. Μια γενιά που πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος χωρίς να φταίει. Η Νέα Δημοκρατία, ακόμη κι αν έκανε λάθη -και έκανε δεν χωράει καμία αμφιβολία- είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το ασφαλές μέλλον μας και να υπερασπισθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Να διαχειρισθεί τις τύχες της Ελλάδας, της κρίσης.

 

Οι συνομίληκοι σας, οι τριαντάρηδες, δεν φαίνεται να το πιστεύουν αυτό...

Είναι προβληματισμένοι, πολλοί απ’ αυτούς...Ξέρουν όμως ό,τι στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που ζούμε δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δοκιμές και δοκιμασίες. Ξέρουν επίσης ότι η λύση για τους πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν μπορεί να έρθει από τη χρεοκοπημένη ιδεολογικά αριστερά, ούτε από μια ακραία, δογματική δεξιά παρωχημένων αντιλήψεων.

 

 

 

Στην προεκλογική συγκέντρωση των υποψηφίων της Ν.Δ στην Ελασσόνα υπογραμμίσατε την ανάγκη της εκπροσώπησης της πολυπληθέστερης επαρχίας του νομού Λάρισας...

Από εκεί και πέρα, αν ένας πολίτης συμφωνεί με τις απόψεις μου, εκτιμά το γεγονός ότι έχω δουλέψει επί χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κρίνει ότι έχω τη δύναμη να βοηθήσω θα είναι τιμή μου να με ψηφίσει. Πολιτεύομαι ωστόσο και για να προσφέρω στον τόπο μου. Με τον νεανικό μου ενθουσιασμό. Με τις ιδέες μου. Με τις γνώσεις της επιστήμης μου. Με την καθημερινή μου τριβή στην αγορά, και για την Ελασσόνα που με γέννησε και για ολόκληρο το νομό Λάρισας που δικαιούται να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης. Σήμερα, που ο κόσμος δηλώνει κουρασμένος από τα ίδια ονόματα που πρωταγωνιστούν χρόνια τώρα στην πολιτική, οι νέοι οφείλουμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα.

 

Θα τα καταφέρετε;

Ο στόχος μου αυτός είναι...Θέλω να τα καταφέρω, χωρίς ν’ αλλάξω τον χαρακτήρα μου...Χωρίς ξύλινη γλώσσα, χωρίς λαϊκίστικες κορώνες και με νηφάλια σκέψη να δηλώσω την πίστη μου ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί, να κάνουμε μια νέα αρχή. Να φέρουμε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη μας. Το χαμόγελο στα χείλη, των νέων κυρίως ανθρώπων που αυτοί θα μεταφέρουν την Ελλάδα στα χέρια τους τα επόμενα χρόνια!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass