Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WAKEBOARD

Λάρισα – Άμπου Ντάμπι …με μια θαλάσσια σανίδα

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:54

Μπορεί το wakeboard να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, όπως πολλές χώρες του εξωτερικού, όμως ο Λαρισαίος Βασίλης Σπυρόπουλος κατάφερε όχι απλώς να κάνει αλματώδη πρόοδο στο άθλημα, αλλά και να βγει πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι, ανάμεσα σε πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου.

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

Η ενασχόλησή του με το wakeboard, που είναι κάτι σαν το θαλάσσιο σκι, αλλά με σανίδα ή κάτι σαν το snowboard στο νερό, ξεκίνησε το 1996 σε εφηβική ηλικία. Σήμερα, περίπου 20 χρόνια μετά, η εξέλιξη του αθλήματος στη χώρα μπορεί να μην είναι τεράστια, όμως ο Βασίλης Σπυρόπουλος, με αρκετή επιμονή και ακόμη περισσότερη προπόνηση κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πολύ σημαντικούς επαγγελματίες αθλητές, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cable Wakeboard Park που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Άμπου Ντάμπι. «Το cable (σ.σ. καλώδιο) wakeboard σε τεχνητή λίμνη, είναι ένα άθλημα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο οικονομικό από το να κάνεις το ίδιο άθλημα δεμένος πίσω από ένα σκάφος. Η αίσθηση είναι η ίδια, η μόνη διαφορά είναι ότι σε τραβάει ένα καλώδιο, όπως περίπου συμβαίνει με το λίφτ στα χιονοδρομικά κέντρα. Τον τελευταίο χρόνο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ζω στο Ντουμπάι, όπου αυτή η μορφή wakeboard είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, όπως και σε πολλές άλλες χώρες – δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρωτάθλημα διοργανώθηκε στα Εμιράτα. Έτσι είχα την ευκαιρία να προπονούμαι συχνά, περίπου δύο – τρεις φορές την εβδομάδα, γι’ αυτό και αποφάσισα να κατέβω στους αγώνες». Ο Βασίλης ασχολείται εντελώς ερασιτεχνικά με το σπορ, παρά ταύτα δε δίστασε να συναγωνιστεί με επαγγελματίες του είδους. Αυτή ήταν και η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση, στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. «Δεν είχα ιδιαίτερες αξιώσεις, γιατί όπως σας είπα στη διοργάνωση πήραν μέρος πολύ γνωστοί αθλητές, όμως ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και φυσικά η 5η θέση με χαροποίησε». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass