ΝΤΙΝΟΣ ΠΛΙΤΣΗΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Το «Ποτάμι» η ήρεμη και αξιόπιστη δύναμη

* Η Βουλή χρειάζεται ανθρώπους της αγοράς, χρειάζεται καθαρή σκέψη, χωρίς φανατισμούς

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:59

Αισιόδοξος ότι η ροή του «Ποταμιού» αυξάνεται, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ο χείμαρρος των ψηφοφόρων του θα γυρίσει την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα και θα επιλέξει την ουσιαστική αλλαγή, χωρίς να γκρεμιστούν τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, εμφανίζεται με συνέντευξη του στην «Ε» ο υποψήφιος βουλευτής στο νομό και επιτυχημένος επιχειρηματίας Ντίνος Πλίτσης.

Ανάλογα αισιόδοξος είναι και για την προσωπική του εκλογή στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς υποστηρίζει πως ο κόσμος θέλει στα έδρανα της Βουλής, ανθρώπους της αγοράς, που πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας και έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στον σκληρό χώρο του ιδιωτικού τομέα. «Φτάνει πια με τους επαγγελματίες πολιτικούς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

* Κύριε Πλίτση, τι νέο φέρνει το «Ποτάμι»;

- Η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού, γιατί μέχρι σήμερα κυβερνήθηκε από αλαζονικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και από κυβερνήσεις συνεργασίας που τα κόμματα που συμμετείχαν σ'αυτες δεν είχαν την κουλτούρα της συνεργασίας, ασκώντας πολιτική χωρίς μεταρρυθμίσεις λόγω κομματικού κόστους. Η χώρα μας χρειάζεται επανεκκίνηση από μηδενική βάση, με νέα κόμματα, νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, που μπορούν να εγγυηθούν την πολυπόθητη ανάπτυξη. Αυτά τα στοιχεία τα διαθέτει το «Ποτάμι». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος και όλοι οι εθελοντές μας, έχουν αποδείξει στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους δράση ότι ξέρουν να αγωνίζονται, να δουλεύουν σκληρά και να τα καταφέρνουν.

* Ωστόσο ο κόσμος εμφανίζεται δύσπιστος στις υποσχέσεις και σε δεσμεύσεις…

- Δικαιολογημένα ο κόσμος είναι δύσπιστος σε ό,τι ακούει προεκλογικά. Τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία υπόσχονται νέα πράγματα, με παλαιάς κοπής τεχνάσματα, ενώ προεκλογικά συμπεριφέρονται ως μαυρογιαλούροι, υιοθετώντας παλαιοκομματικές πρακτικές και ενδιαφέρονται μόνο για την επιβίωση των κομμάτων τους και όχι για την επιβίωση της χώρας. Εμείς στο «Ποτάμι», από την πρώτη στιγμή φέραμε την πραγματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό. Από τον δημοκρατικό τρόπο συγκρότησης των ψηφοδελτίων μας, μέχρι τον προεκλογικό μας αγώνα που δεν περιλαμβάνει αφίσες, ντουντούκες κι άλλες σπατάλες. Όλα δείχνουν πως η ροή του «Ποταμιού» αυξάνεται, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ο χείμαρρος των ψηφοφόρων μας θα γυρίσει την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα και θα επιλέξει την ουσιαστική αλλαγή, χωρίς να γκρεμιστούν τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Σαν τρίτη πολιτική δύναμη εγγυόμαστε ότι ο τόπος θα αποφύγει τις παγίδες των συνεχών εκλογικών μαχών και τις περιπέτειες γύρω από το ευρώ. Δεν έχουμε πολυτέλεια σε αυτή τη χώρα να πάμε από εκλογές σε εκλογές μέχρι ο λαϊκισμός να πάρει αυτοδυναμία.

* Γιατί συντάσσεστε με το «Ποτάμι»;

- Το «Ποτάμι» είναι ένα κίνημα που δεν κουβαλάει τις αρρώστιες του παλιού κομματικού συστήματος και κάνει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προσανατολισμού για τη χώρα. Στο «Ποτάμι» βρήκα τον χώρο που με εκφράζει και που μπορώ να δημιουργήσω, με τον τρόπο που έχω μάθει. Οι άνθρωποι του «Ποταμιού» δεν είναι γόνοι πολιτικών, ούτε πρώην επαγγελματικά στελέχη κομμάτων που δεν έχουν δοκιμαστεί στην πραγματική ζωή. Είναι αξιόλογοι άνθρωποι με κοινή λογική, πετυχημένοι στον τομέα τους με ήθος και αξίες, που λείπουν από το πολιτικό σύστημα. Η Ελλάδα διαθέτει πλούσιο δυναμικό ανθρώπων. Αυτό που της λείπει για να ακμάσει είναι το οργανωτικό και θεσμικό πλαίσιο. Στη δημιουργία του ελπίζω να βοηθήσω ως βουλευτής του «Ποταμιού».

* Ποια τα μηνύματα που εισπράττεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής σας εκστρατείας;

- Το «Ποτάμι» ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής. Ο κόσμος του νομού μας βαρέθηκε τα ψέματα και θέλει νέους άφθαρτους παίκτες στο πολιτικό παιχνίδι. Το ψηφοδέλτιο μας διαθέτει μόνο τέτοιους ανθρώπους. Όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα το «Ποτάμι» να είναι η τρίτη δύναμη γιατί βλέπουν, πρώτον ότι μπορεί να έχει μια ρεαλιστική άποψη για την ελληνική πολιτική ζωή και μπορεί να την επιβάλλει, δεύτερον γιατί δεν έχει βαρίδια, δεν έχει κομματικούς στρατούς να εξυπηρετήσει και τρίτον είναι πάρα πολύ σημαντικό η τρίτη διερευνητική εντολή στην επόμενη Βουλή να μην δοθεί στη Χρυσή Αυγή».

* Στη Θεσσαλία οι αγρότες ανησυχούν, καθώς τα προβλήματα τους δεν έχουν συζητηθεί ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο. Πώς το σχολιάζετε;

- Το ««Ποτάμι»» από την πρώτη στιγμή και πριν καταρτίσει το πρόγραμμα του συναντήθηκε με όλους τους φορείς του πρωτογενούς τομέα συζήτησε μαζί τους, άκουσε αλλά δεν μάσησε τα λόγια του. Θεωρεί ότι ο αγροτικός τομέας θα είναι ένας από τους βασικούς μοχλούς για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα γίνει αυτό. Εντυπωσιάστηκα από την επαφή μου με τους νέους αγρότες. Έπαψαν να πιστεύουν ότι οι λύσεις θα έρθουν από τους χαρτογιακάδες των υπουργείων. Έχουν ενεργοποιηθεί. Ενημερώνονται, συνεργάζονται, καινοτομούν. Είναι «Ποτάμι» χωρίς να το ξέρουν. Πολλοί ψηφίζουν «Ποτάμι». Είναι η ελπίδα της υπαίθρου. Οι λύσεις θα έρθουν από την Ελλάδα που δουλεύει, σχεδιάζει και παράγει.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass