Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΩΝ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

«Δεν θα απογοητεύσω κανέναν…»

* Τρίτο κόμμα το «Ποτάμι» για τους Λαρισαίους

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:07

Της Λένας Κισσάβου

Το πανελλήνιο ποσοστό του, άγγιξε τελικά στη Λάρισα, το «Ποτάμι», στέλνοντας στα βουλευτικά έδρανα τον χειρουργό ορθοπαιδικό κ. Κωνσταντίνο Μπαργιώτα.

Ο κ. Μπαργιώτας, πήρε το «βάπτισμα του πολιτικού πυρός», με επιτυχία. Κατάφερε μάλιστα, καίτοι για πρώτη φορά υποψήφιος να έρθει πρώτος σε ψήφους μεταξύ των συνυποψηφίων του, με μεγάλη μάλιστα διαφορά σε αρκετά εκλογικά τμήματα, δήμων του νομού Λάρισας.

Εμφανίζεται αν μη τι άλλο, ενθουσιασμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος με τη στήριξη του κόσμου, που μαρτυρά ότι εμπιστεύθηκε στο πρόσωπό του τις ελπίδες του.

Ο ίδιος μας είπε: «Ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο που με βοήθησε και έδωσε τη νίκη στη Λάρισα. Αναλαμβάνω την ευθύνη, που νιώθω να με βαραίνει και ελπίζω ότι θα ανταποκριθώ σε αυτή και δεν θα απογοητεύσω κανέναν από αυτούς που με στήριξαν».

Οι περιοχές και τα εκλογικά τμήματα που έκαναν τη διαφορά (δίνοντάς του την πρώτη θέση), από τους συνυποψηφίους τους, εμφανίζονται σε Λάρισα, Τύρναβο και Ελασσόνα, ενώ από τα πρώτα αποτελέσματα καταμέτρησης των ψήφων, άρχισε να διαφαίνεται το προβάδισμά του.

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι τον γιατρό στήριξαν τόσο οι Λαρισαίοι, όσο και οι κάτοικοι των δύο δήμων από τους οποίους έλκει την καταγωγή του, δηλαδή τον Τύρναβο και την Ελασσόνα, όπου, στον μεν πρώτο δήμο υπερέχει με διαφορά 207 ψήφων από τον δεύτερο κ. Μίλτο Δεληχά, και στον Δήμο Ελασσόνας υπερέχει με διαφορά 546 ψήφων από τον δεύτερο κ. Ιωάννη Συνάπαλο.

Τα μικρότερα ποσοστά στήριξής του, σε σχέση με τη διαφορά που έχει με τον δεύτερο υποψήφιο, εμφανίζονται στους Δήμους Αγιάς και Φαρσάλων.

Ρεκόρ ψήφων έσπασε στον τόπο που γεννήθηκε, στη Συκέα Ελασσόνας, λαμβάνοντας 261 σταυρούς, όπου τον ψήφισε… το μισό χωριό (501 ψηφίσαντες) και αναδεικνύοντας τοπικά το «Ποτάμι» σε πρώτο κόμμα!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κων. Μπαργιώτας, γεννήθηκε το 1965 στη Συκιά Ελασσόνας και ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στον Τύρναβο. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1989. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου. Γρήγορα απομακρύνθηκε από τις πολιτικές νεολαίες και τα κόμματα. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol & Bedford) και στο ΚΑΤ.

Από το 2000 εργάζεται στην Ορθοπαιδική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ως Επιμελητής Α. Το 2005 -2006 εργάστηκε σαν Adult Reconstruction Fellow στο Pittsburgh των ΗΠΑ.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει πλούσιο κλινικό και επιστημονικό έργο, με διεθνή αναγνώριση. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και είναι αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Είναι πατέρας τριών παιδιών.

3ο ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, το «Ποτάμι» στη Θεσσαλία, διαπιστώνεται να έχει τη μεγαλύτερη δύναμή του στην πόλη της Λάρισας, σε σχέση με όλες τις άλλες θεσσαλικές πρωτεύουσες, καθώς οι πολίτες της του πρόσφεραν την τρίτη θέση (με ποσοστό 6,98%), μεταξύ των κομμάτων που συμμετείχαν.

Επίσης αυτό συνέβαλε ώστε να κατακτήσει την πέμπτη θέση στο νομό Λάρισας (με ποσοστό 5,74%), ενώ στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς βρίσκεται στην έκτη θέση προτίμησης του κόσμου.

Την έκτη θέση του έδωσαν και οι πολίτες των περισσότερων δήμων του

νομού Λάρισας, με εξαίρεση τον Δήμο Τυρνάβου που ανέβηκε μια θέση παραπάνω, ως πέμπτο κόμμα, ενώ η χειρότερη κατάταξή του στο νομό, εμφανίζεται στον Δήμο Φαρσάλων, να βρίσκεται στην έβδομη θέση.