Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΡΙΖΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

«Δεν ταυτίζομαι πλέον με την παράταξη του κ. Σαρχώση»

* «Λειτουργεί με αδιαφάνεια ο ηγετικός της πυρήνας»

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2016 11:45
Ο κ. Μάριος Ρίζος Ο κ. Μάριος Ρίζος

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος από τη Δημοτική Ενότητα Αμπελώνα κ. Μάριος Ρίζος.

Ο κ. Ρίζος με επιστολή του χθες στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα «έκανε υπομονή,

ευελπιστώντας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα εντός της Δημοτικής Ομάδας. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά ο στενός ηγετικός πυρήνας της δημοτικής πλειοψηφίας, λειτουργώντας αδιαφανώς ως ένα ιδιότυπο κλειστό διευθυντήριο, πολλές φορές παρέκκλινε της φιλοσοφίας και των αρχών μου».

Ο κ. Μάριος Ρίζος σημειώνει επίσης ότι η συνείδησή του και η ιδεολογία του δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και επίλυσης των διαφόρων σοβαρών προβλημάτων του τόπου από τη Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση.

Και ο κ. Μάριος Ρίζος συνεχίζει στην επιστολή του: «Τη στιγμή που συνάδελφοί του δημοτικοί σύμβουλοι απαξιώνονται και καλούνται απλά, ως διακοσμητικά στοιχεία, να επικυρώνουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις στυγνής διαχειριστικής αντίληψης και εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων, το ήθος και η πολιτική μου συνείδηση επιβάλλουν την αποστασιοποίησή μου από την προαναφερόμενη δημοτική παράταξη.

Παράλληλα, όμως, καθίσταται φανερή και η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ το ανώτατο αυτό όργανο λήψης αποφάσεων θα έπρεπε να αποτελεί χώρο διαλόγου και σύνθεσης απόψεων για τα μείζονος σημασίας ζητήματα του Δήμου, στην πράξη λειτουργεί μόνο διεκπεραιωτικά, απαξιώνοντας την ασκούμενη κριτική, ακόμα και την καλοπροαίρετη, καθώς και την κατάθεση αξιόλογων προτάσεων από δημοτικούς συμβούλους, πολίτες, κ.λ.π.

Κάνω σαφές, λοιπόν, ότι από τη θέση του ανεξαρτήτου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και πράξεις προς τη σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική και να προσπαθώ για το καλό του Δήμου και τα συμφέροντα των πολιτών.

Αυτό το οφείλω σε όλους τους συνδημότες. Εξάλλου, σε αυτούς λογοδοτώ, για να μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια με καθαρή καρδιά. Κάποιες αξίες, όπως είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της προσωπικότητας των άλλων, αποτελούν για μένα σύμβολα αδιαπραγμάτευτα, που δεν μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass