Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Άμεση επαναξιολόγηση-στήριξη του θεσμού της οικογένειας

* Εθνική και όχι κομματική η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης * Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί μεταρρυθμίσεις

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2016 12:15

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

«Σήμερα είναι περισσότερο από αναγκαία η επαναξιολόγηση του θεσμού της οικογένειας και η εκ νέου ανάδειξή του σε βασικό αρμό του κοινωνικού ιστού.

Η στήριξη της οικογένειας από την Πολιτεία αποτελεί μονόδρομο, με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα, με κοινωνικές παροχές, με στήριξη των νέων γονέων, με ευελιξία».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, με συνέντευξή της στην «Ε» η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, η οποία θα βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα για να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΗΜΤΟ Λάρισας για το δημογραφικό (στις 7:00 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο»).

Όπως υποστηρίζει η κ. Κεραμέως «οι προτάσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος είναι απόλυτα ρεαλιστικές και συμβατές με τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, αν και βρίσκονται σε πρωταρχικό στάδιο και θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς επεξεργασίας από την επερχόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, όταν πλέον θα αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση στα πλήρη οικονομικά στοιχεία».

Σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ αναφέρει πως «σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι πιο έτοιμη από ό,τι στο παρελθόν για να δεχθεί μεταρρυθμίσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία δεν υποσκάπτει την εθνική προσπάθεια που γίνεται για τη ρύθμιση του χρέους, δεν το έκανε και δεν θα το κάνει ποτέ. Αρνούμαστε όμως κατηγορηματικά να συμπράξουμε σε υφεσιακές πολιτικές, που στοχεύουν στην κάλυψη του σημαντικού ελλείμματος που δημιουργήθηκε από τις καταστροφικές ενέργειες της σημερινής Κυβέρνησης».

Η συνέντευξη:

* Κυρία Κεραμέως έρχεστε στη Λάρισα για να μιλήσετε σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας για το δημογραφικό. Ένα φλέγον θέμα για την ελληνική κοινωνία, καθώς οι αριθμοί γεννήσεων-θανάτων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά δυστυχώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται –χρόνια τώρα- δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Μπορείτε να μας προϊδεάσετε για τη σημερινή σας ομιλία και κυρίως ποιες προτάσεις θα καταθέσετε επ’ αυτού;

- Το δημογραφικό συνιστά ζήτημα πολυπαραγοντικό, με διατομεακές αλληλεπιδράσεις. Η γήρανση του πληθυσμού επιφέρει ασφυκτικές πιέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στην παραγωγή, στην ασφάλεια, στη συνέχεια του έθνους. Ισχύει, ταυτοχρόνως, και το αντίστροφο: η οικονομική δυσπραγία, η πολιτική και φορολογική αστάθεια, η ανασφάλεια, η ανεργία, επιβραδύνουν το ρυθμό γεννήσεων, επιδεινώνοντας το ήδη μείζον δημογραφικό πρόβλημα. Η έξοδος από τον φαύλο αυτό κύκλο, την οποία προκρίνω και θα παρουσιάσω, μέσω συγκεκριμένων προτάσεων, στην εκδήλωση που οργανώνει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Λάρισας, έγκειται στην επαναξιολόγηση του θεσμού της οικογένειας και την εκ νέου ανάδειξή του σε βασικό αρμό του κοινωνικού ιστού. Η στήριξη της οικογένειας από την Πολιτεία αποτελεί μονόδρομο, με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα, με κοινωνικές παροχές, με στήριξη των νέων γονέων, με ευελιξία. Η ένταση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας καθιστά κάθε άλλη πολιτική μη βιώσιμη και υπονομεύει κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη.

* Πολλές από τις προτάσεις που κατατίθενται για σημαντικά προβλήματα της χώρας μας, όσο ενδιαφέρουσες κι αν είναι, σκοντάφτουν στο μνημόνιο ή χαρακτηρίζονται οικονομικά ανεφάρμοστες. Για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων που καταθέσατε, υπάρχει κάποια μελέτη περί ισοδύναμων μέτρων για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων;

- Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις αξιόπιστες, τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, στο πλαίσιο αλλαγής του μίγματος πολιτικής που θα βασίζεται στο τρίπτυχο «μείωση φόρων – μείωση δαπανών – προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων». Είναι προτάσεις απόλυτα ρεαλιστικές και συμβατές με τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, εν αντιθέσει με τις αναξιόπιστες, αναντίστοιχες μεταξύ έργων και λόγων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ: σας θυμίζω μεταξύ άλλων το παράλληλο πρόγραμμα, τις εκατό δόσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, που η Κυβέρνηση υποβάλλει, αποσύρει, επανακαταθέτει, καταδεικνύοντας την αφερεγγυότητά της και τα επικοινωνιακά της τεχνάσματα. Να υπενθυμίσουμε, περαιτέρω, ότι τη διετία 2013–2014 η Νέα Δημοκρατία, χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα, μείωσε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες τον ΦΠΑ στην εστίαση, κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 30% την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και κατά 5% τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι μειώσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και υπεύθυνης διακυβέρνησης που σταθεροποίησαν την οικονομία, σε αντίθεση με την προχειρότητα, τον τυχοδιωκτισμό και τη διαχειριστική ανεπάρκεια που επιδεικνύει συστηματικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ως προς τις προτάσεις μου για το δημογραφικό, άπτονται ενός ευρύτερου πλαισίου στρατηγικής, βρίσκονται σε πρωταρχικό στάδιο και θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς επεξεργασίας από την επερχόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, όταν πλέον θα αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση στα πλήρη οικονομικά στοιχεία.

* Σε πρόσφατη ομιλία σας στη Θεσσαλονίκη, μιλήσατε για την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Θεωρείτε πως, ακόμα και σήμερα, η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί τομές που θα θίξουν κατεστημένα δεκαετιών;

- Θεωρώ ότι σήμερα η κοινωνία είναι πιο έτοιμη από ό,τι στο παρελθόν για να δεχθεί μεταρρυθμίσεις, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει κατανοήσει ότι το κατεστημένο μοντέλο των πελατειακών σχέσεων και της αναξιοκρατίας δεν είναι πλέον βιώσιμο και ότι η πλειοδοσία λαϊκισμού, με δημαγωγικές και ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δεν οδηγεί πουθενά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τόλμησε να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί προ πολλού, οι οποίες ίσως «ξεβόλευαν» μερικούς, ωστόσο πέτυχαν. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω την αξιολόγηση των δομών του Δημοσίου και τη συνακόλουθη μείωσή τους κατά 40%, όχι με περικοπές προσωπικού, αλλά με την κατάργηση περιττών διευθύνσεων και τμημάτων των υπηρεσιών-«φαντασμάτων» που συχνά δεν είχαν ούτε έναν υπάλληλο, συνιστούσε τομή, αναμφισβήτητα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος που έγινε ευρέως αποδεκτή με ικανοποίηση.

* Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές συνεχίζεται. Η Κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι υποθάλπετε την προσπάθειά της με συνεχή κριτική στην πολιτική της. Πόσο εθνική είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

- Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι ασκεί υπεύθυνη, σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση, αντίθετα με την τακτική τού «όχι σε όλα» που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στη θέση μας στο πρόσφατο παρελθόν. Έχουμε στηρίξει θετικές πρωτοβουλίες και αναπτυξιακά μέτρα που έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, όπως για παράδειγμα την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τη θωράκιση των εισπρακτικών μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης και των ΝΠΔΔ, την απελευθέρωση του φυσικού αερίου, την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ κ.ά. Το κυριότερο: υπερψηφίσαμε το καλοκαίρι του 2015 το επαχθέστερο τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το μέγα «επίτευγμα» της καταστροφικής του διακυβέρνησης το πρώτο 9μηνο του 2015, προκειμένου να διαφυλάξουμε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αψηφώντας το πολιτικό κόστος για τη Νέα Δημοκρατία. Περαιτέρω, ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης, τήρησε εθνική στάση στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο και ανέδειξε ως ευρωπαϊκό σε όλους τους τόνους, παρά τις βαριές ευθύνες που καταλογίζουμε στην Κυβέρνηση για τη διαχειριστική ανεπάρκεια που επιδεικνύει και σε αυτό τον τομέα. Η ΝΔ σαφώς και θα συνεχίσει να στηλιτεύει αμείλικτα τις – συνεχείς, επαναλαμβανόμενες και με βαρύτατες επιπτώσεις για τη χώρα και τους πολίτες – εσφαλμένες πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ώστε να την αφυπνίσει και να τη στρέψει σε μία πιο ορθολογική πορεία, αλλά και να εκπροσωπήσει τους πολίτες που περιμένουν από εμάς να αναδείξουμε στη Βουλή ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία δεν υποσκάπτει την εθνική προσπάθεια, δεν το έκανε και δεν θα το κάνει ποτέ. Αρνούμαστε όμως κατηγορηματικά να συμπράξουμε σε υφεσιακές πολιτικές, που στοχεύουν στην κάλυψη του σημαντικού ελλείμματος που δημιουργήθηκε από τις καταστροφικές ενέργειες της Κυβέρνησης.

* H πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών εστιάζεται στα θέματα των τηλεοπτικών αδειών και τη διαπλοκή, ενόψει μάλιστα και της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή. Πιστεύετε ότι αυτά είναι και τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη;

- Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνηθίζει να χρησιμοποιεί επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, σε μία απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα. Οπωσδήποτε προκαλεί τους πολίτες η παρεμβατικότητα της Κυβέρνησης στην πολυφωνία του τηλεοπτικού πεδίου, όπως και η διαπλοκή, και πρόκειται για άκρως σοβαρά ζητήματα. Ωστόσο, τα άμεσα πλήγματα που υφίστανται καθημερινά οι πολίτες από την ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική, όπως οι περικοπές στις συντάξεις, η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η υποβάθμιση της Παιδείας, η ανεργία, η φοροκαταιγίδα, είναι πιστεύω στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass