ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

«Μοιράζουμε ευθύνες για το αύριο, όχι καρέκλες για το σήμερα»

*Σήμερα στην Αθήνα το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος *Θ. Παπαλιάγκας: «Η Δημοκρατική Ευθύνη χτίζεται μέρα με τη μέρα από τη βάση προς την κορυφή»

Δημοσίευση: 01 Απρ 2017 23:00 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Απρ 2017 8:22

ΑΘΗΝΑ, Του Γιώργου Μακρή

Πρώτος γραμματέας και πολιτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Ευθύνης αναμένεται να εκλεγεί σήμερα στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος ο Λαρισαίος δικηγόρος κ. Θωμάς Παπαλιάγκας.

Ο 42χρονος δικηγόρος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, όπως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου είναι ο 38χρονος οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη κ. Βασίλης Παυλίδης.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 9.30 σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο «METROPOLITAN» και αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα με τις ψηφοφορίες. Αύριο Κυριακή είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το γενικό συμβούλιο και να παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Ευθύνης.

«Οι υπόλοιποι μοιράζουν ακόμα φταιξίματα για το χθες και καρέκλες για το σήμερα. Εμείς προτείνουμε να μοιραστούμε ευθύνες για το αύριο», δήλωσε χθες στην «Ε» από την Αθήνα όπου βρίσκεται ο κ. Θωμάς Παπαλιάγκας.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Απαντώντας στην ερώτηση τι ήταν αυτό που τον ώθησε να ασχοληθεί με τη Δημοκρατική Ευθύνη, ο κ. Θ. Παπαλιάγκας τόνισε:

«Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις και το πολιτικό προσωπικό υπάρχουν ως υπολείμματα του παρελθόντος. Η Δημοκρατική Ευθύνη δεν είναι απλώς μια νέα πολιτική κίνηση. Είναι μια νέα, μια άλλη πολιτική αντίληψη, λογική και νοοτροπία, που επιδιώκει την πολιτική ποιότητα. Προσπαθούμε να το κάνουμε με τρόπο υγιή. Χτίζεται μέρα με τη μέρα από τη βάση προς την κορυφή. Μακριά από λογικές ιδιοκτησίας και κληρονομικά δικαιώματα, μακριά από τη λογική ότι η πολιτική είναι επάγγελμα, που πρέπει κανείς πάση θυσία να το κάνει εφ' όρου ζωής, πιστεύει με τρόπο αδιαπραγμάτευτο στη συλλογική λειτουργία και τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για ποιο λόγο η Δημοκρατική Ευθύνη δεν μπαίνει σε συζητήσεις με άλλα κόμματα και σχήματα του χώρου του κέντρου και της κεντροαριστεράς, ο κ. Θωμάς Παπαλιάγκας εξήγησε:

«Διότι πρόκειται ακριβώς για τους ίδιους μηχανισμούς, κόμματα και πρόσωπα που μας έφεραν στην κατάσταση αυτή. Ποτέ όμως στην ανθρώπινη ιστορία αυτοί που αποδιάρθρωσαν μία κοινωνία δεν ήταν οι ίδιοι που την ξαναέκτισαν.

Διότι μιλάμε για συσσωματώσεις και κόμματα-μαυσωλεία που υπάρχουν μόνο και μόνο για την επιβίωση των ηγεσιών τους, των στελεχών τους, των στρατών και των μηχανισμών τους. Που υπάρχουν για να μοιράζουν θέσεις, προνόμια και αντιμισθίες. Που λειτουργούν στην πραγματικότητα είτε ως μονοπρόσωπες ΕΠΕ είτε ως οικογενειακές επιχειρήσεις. Διότι είναι άλλο να σέβεσαι την ιστορική προσφορά κάποιου κόμματος και άλλο να εκμεταλλεύεσαι την ανάμνηση κάποιων υποστηρικτών του προς ίδιον όφελος».

ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ BRAIN DRAIN

Όσον αφορά στο ποια θέματα ιεραρχεί ψηλά στην ατζέντα της η Δημοκρατική Ευθύνη, ο κ. Θ. Παπαλιάγκας σημείωσε:

«Περίπου οι μισοί νέοι μας είναι άνεργοι, ενώ πολλοί ακόμη εργάζονται σε θέσεις με μηνιαίο μισθό 400 ευρώ. Κανένας νέος σχεδόν δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς σήμερα. Συνέπεια αυτού είναι η μεγάλη διαρροή του πλέον αξιόλογου εργατικού δυναμικού (brain drain) προς το εξωτερικό, είναι άμεση ανάγκη να αναστραφεί.

Με το φορολογικό σύστημα και το ασφαλιστικό σύστημα, που τιμωρούν κάθε ελεύθερο επαγγελματία, υπάλληλο και επιχείρηση σήμερα, για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα πρέπει να είναι περίπου παρανοϊκός. Η δε διαφθορά δεν είναι μία σύμπτωση αυτής της περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι η νεοπλασία που οικοδομήθηκε από τον λαϊκισμό σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του ανεξάρτητου βίου της χώρας.

Επίσης, κανείς δεν κάνει λόγο για το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα, το δημογραφικό. Η Eurostat υπολογίζει στο απαισιόδοξο σενάριό της ότι μέχρι το 2080 θα έχει μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδας έως και κατά 3,5 εκατομμύρια κατοίκους. Η παιδεία μας βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Η δραματική οικονομική κατάσταση και η αναξιοπρεπής εξωτερική θέση της χώρας έχουν ως συνέπεια να έχουν εγείρει αξιώσεις σχεδόν όλοι οι γείτονές μας, ακόμη και οι βόρειοι, πράγμα τελείως αδιανόητο προ ολίγων ετών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass