Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Ο Τσίπρας κατάλαβε πως δεν είναι ο μάγος του χωριού»

*Μίλησε για τη νέα κεντροαριστερά, τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου και κατέθεσε τις δικές του σκέψεις

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2017 20:12 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Οκτ 2017 20:52

Την πεποίθησή του πως η χώρα βρίσκεται σε μια στάσιμη αλλά όχι σταθερή κατάσταση εξέφρασε χθες από το θέατρο ΟΥΗΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει στη Θεσσαλία. Ο πρόεδρος του Ποταμιού και

υποψήφιος για την ηγεσία της νέας Κεντροαριστεράς, τόνισε πως αυτή η στασιμότητα επετεύχθη διά της απόφασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει επιτέλους να παριστάνει τον μάγο του χωριού που προσπαθεί με κάθε απίθανο τρόπο να θεραπεύσει τον ασθενή που είναι η Ελλάδα. Ο κ. Θεοδωράκης μέσα σε λίγες ώρες απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν πολίτες, φορείς και δημοσιογράφοι και απέφυγε να κάνει όπως είπε στημένες δηλώσεις καθώς εξέφρασε την άποψη πως ακόμα και ο τρόπος επικοινωνίας θα πρέπει να είναι καινούριος γιατί το οτιδήποτε παλιό «μας οδήγησε σε ντουβάρια». Μίλησε για την εκλογική διαδικασία της ανάδειξης του νέου ηγέτη και το ενδιαφέρον του κόσμου το οποίο προέβλεψε πως θα αυξηθεί. Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Σημίτη μέσω άρθρου βρίσκοντας κοινά σημεία, ενώ μίλησε και για τον τρόπο που θα στήσει την ομάδα του αν είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πολύ απλή ερώτηση: «Τι μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα;» με τον κ. Θεοδωράκη να απαντά: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στάσιμοι. Δεν κατρακυλάμε αλλά δεν πάμε ούτε μπροστά. Ο Τσίπρας στοίχισε στην Ελλάδα αλλά έμαθε. Έμαθε να ακούει τη φωνή της σύγχρονης Ευρώπης. Το πρόβλημα είναι η ταχύτητα. Ο Έλληνας είναι ο ασθενής αυτή τη στιγμή και είναι πολύ σημαντική η διάγνωση της ασθένειας και το φάρμακο στην ώρα του. Ο Τσίπρας κατάλαβε πως δεν μπορείς να γιατρέψεις κάποιον με βότανα και χτύπημα του ποδιού στο έδαφος. Κατάλαβε πως δεν πρέπει να είναι ο μάγος του χωριού. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίσαμε λίγο χρόνο να σκεφτούμε πως πρέπει να δράσουμε».

*Για τις εκλογές της κεντροαριστεράς είπε:

Στις 12 Νοέμβρη ο κόσμος θα έρθει να ψηφίσει για την εκλογή ενός ηγέτη της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Δική μου προσπάθεια είναι να κινητοποιήσω όσο περισσότερους πολίτες γίνεται. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να αναλωθεί αυτό το κίνημα από κομματικούς μηχανισμούς. Πρέπει να νικήσουν οι απλοί πολίτες.

*Για το τι καινούριο υπάρχει στον χώρο:

Έχουμε ανάγκη να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια παράταξη που θα έχει μέσα σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς, κεντρώους, φιλελεύθερους, ακτιβιστές του κέντρου, οικολόγους οι οποίοι θα δίνουν μάχες όχι για να κερδίσουν την εξουσία αλλά για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα. Με σύγχρονες και τολμηρές απόψεις και μακριά από τα σφάλματα που μας έφεραν ως εδώ. Όχι στο ρουσφέτι, όχι στον παλαιοκομματισμό, όχι στη βοήθεια των ημετέρων. Μια ανεξάρτητη παράταξη η οποία με νέο τρόπο θα αντιμετωπίσει τα παλιά προβλήματα της χώρας.

*Για τα πρόσωπα και το αν είναι νέα:

Αυτό που θα μετρήσετε είναι ποιοι θα είναι ηγετική ομάδα. Η δική μου πρόθεση είναι πως η νέα ομάδα μετά τη νίκη μου στις εκλογές θα έχει λίγους έμπειρους και πολλούς καινούριους. Αυτό είναι το σχέδιο. Αλίμονο αν θέλουμε να λύσουμε σύγχρονα προβλήματα με παλιές λύσεις και μυαλά. Χρειαζόμαστε την εμπειρία κάποιων παλιών αλλά όχι όλους τους παλιούς.

*Για το άρθρο - παρέμβαση Σημίτη

Το άρθρο του κ. Σημίτη λέει περίπου το ίδιο με αυτό που έλεγα κι εγώ ξεκινώντας αυτήν την προσπάθεια πως δηλαδή δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη μάχη στα χέρια των μηχανισμών. Θα πρέπει να συμμετέχουν οι πολίτες. Θα πρέπει να ψηφίσουν πολλοί, ανεξάρτητα από κομματικές εντολές και θα πρέπει να αιφνιδιάσουν ευχάριστα την κοινωνία. Ελπίζω και αγωνίζομαι για μια θετική έκρηξη η οποία θα περιορίσει τους κομματικούς μηχανισμούς και θα αναδείξει την σημασία του πολίτη.

*Για τα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες:

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ακόμα δρόμο για να μάθουν οι πολίτες γι’ αυτήν τη διαδικασία. Νομίζω πως τον επόμενο μήνα θα έχουν ενημερωθεί οι περισσότεροι που ενδιαφέρονται για τη χώρα. Το πρόβλημα του κόσμου δεν είναι τι θα κάνουμε εμείς στο εσωτερικό της παράταξης αλλά τι λύσεις θα δώσουμε για τα προβλήματά του. Νομίζω πως έχουμε κάνει ήδη το καθήκον μας.

*Για το τι θα κάνει αν χάσει:

Μπορώ και το έχω αποδείξει πως όταν μπαίνεις σε μια μάχη πρέπει να είσαι διατεθειμένος να διεκδικήσεις τη θέση του στρατηγού, όμως να είσαι διατεθειμένος και για τη θέση του στρατιώτη. Έχω αποδείξει πως μπορώ να είμαι και τα δύο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο καθηγητής των ΤΕΙ κ. Βασίλης Βλάχος, ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

 

Συναντήθηκε με Καλογιάννη

3KALOGIANNHS lezanta

Με επίσκεψη στο δημαρχείο ξεκίνησε τη χθεσινή μέρα στη Λάρισα, ο Σταύρος Θεοδωράκης όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη. Οι δύο άνδρες μίλησαν για πολιτική αλλά και αυτοδιοίκηση. «Εδώ είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στ. Θεοδωράκης καθώς «εδώ οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν πολύ ευκολότερα τη δουλειά που κάνει ο δήμαρχος, γι’ αυτό υπερασπιζόμαστε τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Δήμων, να έχουν περισσότερους οικονομικούς πόρους, με τον έλεγχο βεβαίως των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι πόροι θα εξυπηρετούν το όφελος των πολιτών. Υπ΄ αυτή την έννοια είμαστε σύμμαχοι με τον δήμαρχο».

Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης διαπίστωσε πως «υπάρχει σύμπτωση απόψεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν στη διοίκηση του Δήμου, τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης» και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχος και ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τα πιστεύω του Σταύρου

 

4PISTEYV LEZ

 

5PISTEYV LEZ

Στους πεζόδρομους της πόλης περπάτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης όπου και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τα πιστεύω του συζητώντας με τους πολίτες όλων των ηλικιών. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως πιστεύει: στην επανάσταση της σοβαρότητας και στις εφαρμόσιμες λύσεις, όχι στην κολακεία της οργής. Σε όσους φυτεύουν νέες ρίζες και σε όσους προστατεύουν τις υγιείς ρίζες του παρελθόντος. Εξέφρασε την πίστη του σε όσους ασκούν πολιτική με επαγγελματισμό αλλά δεν την κάνουν επάγγελμα. Μίλησε για την αξιοκρατία και το δικαίωμα όλων στην επιτυχία ανεξάρτητα από τις οικογενειακές τους ρίζες και τη γειτονιά που μεγάλωσαν. Αναφέρθηκε στο ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους πολίτες που δεν μπορούν αλλά και γενικότερα στην ασφάλεια των πολιτών. «Είναι υποχρέωση του κράτους και προϋπόθεση ελευθερίας» είπε. Υπογράμμισε την πίστη του στη μείωση των φόρων και των εισφορών για τους ανθρώπους της δουλειάς και στα δικαιώματα, χωρίς αναχρονιστικές διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, τις ιδέες ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Γενικά είπε «πιστεύω στην Ευρώπη, με κοινούς κανόνες και κοινό επίπεδο ευημερίας. Στην ευθύνη, στη συμμετοχή».

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass