Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκοιμήθη ένας εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού

Δημοσίευση: 10 Νοε 2017 16:00

«ως ωραίοι οι πόδες των ευαγγελιζομένων ειρήνην,

των ευαγγελιζομένων τα αγαθά! (Ρωμ. ι’ 10).

«Ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως π. Ιγνάτιος Μαδενλίδης εκοιμήθη σήμερα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως!» Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία και βύθισε στο πένθος χιλιάδες ψυχές Χριστιανών στην Ελλάδα και την Αφρική.

Εκοιμήθη ένας εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού. Οι ωραίοι πόδες του ιεραποστόλου έπαυσαν να οργώνουν τη «μαύρη ήπειρο». Μια φωτεινή δάδα της Ορθόδοξης πίστης, που οδήγησε χιλιάδες ψυχές στο Φως του αληθινού Θεού, έσβησε στη γη για να ανάψει στον ουρανό. Στο διάβα της σκόρπισε φως τόσο στη Λάρισα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Από το 1982, υπακούοντας στην κλήση του Κυρίου του, κατευθύνθηκε στην Αφρική, φωτίζοντας και χιλιάδες Αφρικανούς αδελφούς, κυρίως στην Κανάγκα και την Κινσάσα του Κονγκό.

Ο π. Ιγνάτιος Μαδενλίδης διέθετε προσωπικότητα με δυναμισμό και σθένος, κήρυξε και εφάρμοσε την εντολή της αγάπης με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Φεύγοντας για την Αιωνιότητα και εγκαταλείποντας αυτόν τον μάταιο κόσμο, δεν άφησε περιουσία, άφησε όμως πλούσια παρακαταθήκη στα πνευματικά του παιδιά στην πατρίδα μας, αλλά και την Αφρική. Διότι με το κήρυγμα του Ευαγγελίου, την εξομολόγηση, τη διδασκαλία στους κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφής και στις χριστιανικές ομάδες μαθητών και φοιτητών έγινε πνευματικός πατέρας και καθοδηγητής αναρίθμητων ψυχών.

Περίλυπος έστιν η ψυχή του γράφοντος για τη δυσαναπλήρωτη απώλεια του πολυσέβαστου αδελφού, διδασκάλου, πνευματικού πατρός εν Χριστώ και συνεργάτη για περισσότερα από 50 χρόνια στο χριστιανικό έργο. Σε ευχαριστώ σεβαστέ μου πατέρα και διδάσκαλε για όσα μου προσέφερες. Ευχαριστώ και τον Κύριο που σε έστειλε στη ζωή μου. Πενθώ, όπως πενθούν και όλα τα πνευματικά σου παιδιά για την κοίμησή σου και θλίβομαι για τον πρόσκαιρο αποχωρισμό μας. Αναπαύου εν Κυρίω σεβαστέ μας π. Ιγνάτιε, αφού τον αγώνα τον καλόν ηγώνισαι, τον δρόμον τετέλεκας, την πίστιν τετήρηκας· λοιπόν απόκειταί σοι ο της δικαιοσύνης στέφανος… (Β’ Τιμ. δ’ 7-8)

Του Αθανάσιου Λ. Τέλιου

* Ο κ. Αθανάσιος Λ. Τέλιος είναι πρώην πρόεδρος της ΓΕΧΑ Λάρισας