Ο ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»

«Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή για τον κ. Τσίπρα»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 12:04 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Νοε 2017 12:21

«Οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από τον Σεπτέμβρη του 2019 και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα». Αυτό υποστηρίζει με συνέντευξή του στην «Ε», ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, διότι «με την πολιτική του κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους», ενώ εξηγεί γιατί «η ΝΔ αποτελεί εθνικό στοίχημα για τη χώρα και πώς θα ξαναστήσουμε στα πόδια της, τη μεσαία τάξη».
Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τη σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών υποστηρίζει ότι «ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να αναστήσει τα αντιδεξιά σύνδρομα. Αυτό όμως είναι αδύνατον. Αυτά έχουν τελειώσει. Και τα έχει σκοτώσει και η ίδια η Αριστερά το 1989. Στις μέρες μας, οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έχουν ατονίσει» υποστηρίζει ο κ. Θεοδωρικάκος και προσθέτει τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο αρχηγών: «Η αναμέτρηση είναι μεταξύ του χθες που εκπροσωπεί ο Αλέξης Τσίπρας και του αύριο που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή της Μαρέβας Μητσοτάκη στις λίστες των paradise papers, ο κ. Θεοδωρικάκος βλέπει «οργανωμένο σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υποστηρίζει ότι «η ύποπτη δραστηριότητα του κ. Καμμένου με τους κάθε λογής μεσάζοντες, εκθέτει τον κ. Τσίπρα».

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

* Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι η πολιτική ζωή της χώρας μπαίνει σε μια φάση έντασης και σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, που θυμίζει άλλες εποχές. Τελικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές σε κλίμα σκληρής πόλωσης; Αντέχει ο τόπος κάτι τέτοιο;
- Με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρείται συνειδητά η πολιτική όξυνση και η ένταση στο πολιτικό σκηνικό. Στόχος του είναι να ανεβάσει όσο μπορεί τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης για να θολώσει τη σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος με την πολιτική που ασκεί, έχει δημιουργήσει στην κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας μέσα στη σκόνη που σηκώνει η ένταση και ο φανατισμός που καλλιεργεί, θέλει να κρύψει τα δύο μνημόνια που υπέγραψε, τη μείωση των συντάξεων και των μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, την έλλειψη επενδύσεων, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, τη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό. Στόχος του είναι να διχάσει τον ελληνικό λαό, ελπίζοντας ότι μέσα από την όξυνση και τον φανατισμό θα καταφέρει να συσπειρώσει το κόμμα του και να περισώσει κάτι από την εκλογική του δύναμη.
* Πιστεύετε ότι αυτή η τακτική του κ. Τσίπρα θα αποδώσει;
- Ο κ. Τσίπρας έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ως ο πιο αναξιόπιστος και χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Μέσα στον πανικό της εκλογικής του καθίζησης, κάνει βουτιά στο παρελθόν και προσπαθεί να αναστήσει τα αντιδεξιά σύνδρομα. Αυτό όμως είναι αδύνατον. Έχουν τελειώσει. Και τα έχει σκοτώσει και η ίδια η Αριστερά το 1989. Στις μέρες μας, όσο και αν προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας, οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έχουν ατονίσει. Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία είναι άλλες. Μεταξύ της ανευθυνότητας και της υπευθυνότητας. Μεταξύ της πελατειακής λογικής και της αξιοκρατίας. Μεταξύ της στασιμότητας και των μεταρρυθμίσεων. Μεταξύ του κρατισμού και των φιλελεύθερων αντιλήψεων. Μεταξύ του λαϊκισμού και του ρεαλισμού. Μεταξύ του διχασμού και της ενότητας. Μεταξύ του ψεύδους και της αλήθειας. Εν τέλει η αναμέτρηση, είναι μεταξύ του χθες που εκπροσωπεί ο Αλέξης Τσίπρας και του αύριο που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
* Η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αν και η κυβέρνηση επικαλέσθηκε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, πιστεύετε ότι αυτή η απόφαση θα μπορούσε να αποτραπεί. Εσείς την εντάσσετε σε κάποιο σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης;
- Η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εντάσσεται εξ αντικειμένου στη στρατηγική που σας προανέφερα. Για να ξεφύγει ο κ. Τσίπρας από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική του με την υπερφορολόγηση και τη μείωση των εισοδημάτων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, προσπαθεί να χαϊδέψει ένα ακραίο κοινό που έχει σχέση με τον πυρήνα του κόμματός του. Όλοι συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό απ’ την ανθρώπινη ζωή. Θα περίμενα κάποιος που έχει σκοτώσει 11 ανθρώπους να έχει ανθρώπινα μεταμεληθεί. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί. Επομένως, πώς μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος για 48 ώρες; Εκτός όλως των άλλων η Ελλάδα εκτίθεται διεθνώς μέσα από τέτοιες ενέργειες.
* Σας βλέπω αισιόδοξο όσον αφορά στο αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Πιστεύετε ότι πλησιάζουν;
- Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία τύχη να φτάσει στον Σεπτέμβρη του 2019.Οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Η ΝΔ έχει τις δυνατότητες να επιτύχει μια ευρεία νίκη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σχηματίσει την κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά, ζητώντας τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, που ανήκουν στο ευρωπαϊκό δημοκρατικό τόξο και θέλουν να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξαναδώσει αξιοπιστία στην Ελλάδα και πραγματική ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.
* Εκτός από την ελπίδα, τι χειροπιαστό πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες;
- Η ΝΔ μέσα από την εφαρμογή ενός ρεαλιστικού και άμεσα υλοποιήσιμου προγράμματος έχει ως βασικό στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες για ανάταξη και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας πάνω σε υγιείς βάσεις. Για να το πετύχουμε πρέπει να ενισχύσουμε τον ιδιωτικό τομέα που μέσω των επενδύσεων, είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα δύο μεγάλα προβλήματα της υπερφορολόγησης και των υπερβολικά υψηλών ασφαλιστικών εισφορών. Είμαστε δέκα μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Έτσι όμως οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικές. Από την ανάκαμψη της οικονομίας και από την εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είναι εκείνοι που σήμερα υποφέρουν περισσότερο από όλους. Οι νέοι που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Οι άνεργοι. Εκείνοι που εργάζονται οκτώ ώρες και πληρώνονται για τέσσερις. Η γενιά των 360 ευρώ που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του. Η Νέα Δημοκρατία είναι η πραγματική ελπίδα των φτωχών και των αδύναμων Ελλήνων. Αντιθέτως ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους. Για τη ΝΔ αποτελεί εθνικό στοίχημα να ξαναστήσουμε στα πόδια της τη μεσαία τάξη. Να ξαναζήσουν με ασφάλεια οι πολλοί Έλληνες. Η ΝΔ εκπροσωπεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που σήμερα δοκιμάζεται.
* Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε θόρυβος με τη συμμετοχή της Μαρέβας Μητσοτάκη στις λίστες των paradise papers. Βλέπετε κάποιο οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ;
- Στοχοποίησαν τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι μόνο και μόνο γιατί είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Γι’ αυτή την ανανδρία θα έλθει μια μέρα που είτε το θέλουν είτε όχι, θα ζητήσουν συγγνώμη.
* Η υπόθεση Καμμένου που ανέδειξε η ΝΔ είναι ο αντιπερισπασμός στην υπόθεση των paradise papers;
- Και η νέα υπόθεση Καμμένου, όπως και η προηγούμενη με τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη, είναι σκάνδαλο. Τα ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ είναι κρίσιμα. Η ύποπτη δραστηριότητα του κ. Καμμένου με τους κάθε λογής μεσάζοντες, εκθέτει τον κ. Τσίπρα που εξακολουθεί να τον κρατάει στη θέση του.
* Τέλος κ. Θεοδωρικάκο, τι προσδοκά η ΝΔ από το προσυνέδριο της Λάρισας;
- Μέσα από τα προσυνέδρια η ΝΔ συζητά με τους πολίτες τις θέσεις και τις προτάσεις της, καταθέτει τον θετικό προγραμματικό της λόγο. Οι απόψεις της κοινωνίας μετράνε για εμάς. Στο προσυνέδριο θα συζητηθούν οι θέσεις και οι προτάσεις για τη σύγχρονη γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και για τις υποδομές και τα «εργαλεία» που απαιτούνται για να μπούμε στη νέα εποχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, με αποφάσεις και έργα, θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να αξιοποιηθούν οι μοναδικές αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής περιφέρειας αλλά και οι ευκαιρίες που δίνει η ΕΕ για να καταστεί ο αγροτικός τομέας πρωτοπόρος και να προσφέρει το μέγιστο δυνατόν στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass