Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ:

Ετοιμάζουμε το κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας

* Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των φόρων * Η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 23:00

«Στο προσυνέδριο της Λάρισας, όπως και σε αυτά που προηγήθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει λίγο και θα ακούσει πολύ.

Για να είναι απολύτως έτοιμος να απαντήσει με πράξεις, όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει». Αυτό υποστηρίζει, με συνέντευξη του στην «Ε», ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ απαντώντας στην ερώτηση για το πού απευθύνεται η ΝΔ με τα προσυνέδρια αυτά, αναφέρεται «στην πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, διότι η κομματική βάση παραμένει ισχυρός πυλώνας ενότητας, αλλά η ανάγκη για ανανέωση και διεύρυνση είναι κοινωνική επιταγή».

Επικρίνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα διότι «θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των φόρων», αλλά και την κυβέρνηση η οποία «εξαπολύει ανήθικες και συκοφαντικές επιθέσεις κατά της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της συζύγου του. Σε αυτήν την κατρακύλα δεν θα μπορούσαμε ποτέ να τους ακολουθήσουμε, καθώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Διευκρινίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, αν και μέσω της διαδικασίας αυτής ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη».

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

* Κύριε Λαζαρίδη, τα προσυνέδρια που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία ανά τη χώρα, όπως το σημερινό στη Λάρισα, ενόψει και του κεντρικού συνεδρίου στην Αθήνα απευθύνονται κυρίως προς την κομματική βάση του κόμματός σας ή θεωρείτε ότι μπορείτε – μέσω αυτής της διαδικασίας – να κερδίσετε νέα στελέχη ή να διευρύνετε τον κύκλο των ψηφοφόρων σας;

- Η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται καθημερινά με νέες ιδέες και ταλαντούχα στελέχη. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο με το Μητρώο Στελεχών και συνεχίζεται με τα προσυνέδρια σε όλη την Ελλάδα. Τα προσυνέδρια δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να έρθουν κοντά μας, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να εντάξουμε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις στο προγραμματικό μας λόγο. Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στην πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Η κομματική βάση παραμένει ισχυρός πυλώνας ενότητας, αλλά η ανάγκη για ανανέωση και διεύρυνση είναι κοινωνική επιταγή.

* Με ποια κριτήρια επιλέξατε να συζητήσετε στη Θεσσαλία τα θέματα των υποδομών και της Αυτοδιοίκησης; Η επιλογή φυσικά του πρωτογενούς τομέα, δεν ξαφνιάζει. Να περιμένουμε κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον πρόεδρο κ. Μητσοτάκη;

- Η Λάρισα είναι ένας ακόμη σταθμός στην πορεία μας προς το 11ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα διεξαχθεί σε ένα μήνα από σήμερα. Τις προηγούμενες ημέρες όλοι οι πολίτες είχαν την ευκαιρία - όπως συμβαίνει και σε όλα τα προσυνέδριά μας - να απαντήσουν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου μας που έχει τίτλο: «Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια».

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για μας μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας. Είναι ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξή του και να περάσουμε από τη στασιμότητα σε ένα δυναμικό και εξαγωγικό μοντέλο. Ταυτόχρονα, όμως, η Θεσσαλία δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι είναι η καρδιά της Ελλάδας. Γι’ αυτό θα συζητήσουμε τόσο για το τι θα πρέπει να γίνει προκειμένου να υπάρξει εκσυγχρονισμός των μεταφορών και να μειωθούν οι αποστάσεις, όσο και για τις αναγκαίες υποδομές που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και το βιοτικό επίπεδο σε αυτό το κομμάτι της χώρας.

Τέλος, ένα μέρος του προσυνεδρίου είναι αφιερωμένο στην Αυτοδιοίκηση και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη - εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας - μέσα από το δρόμο της καινοτομίας. Όλοι στη Νέα Δημοκρατία εργαζόμαστε σκληρά - ακούγοντας την κοινωνία - ώστε να είμαστε πανέτοιμοι, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβει τα ηνία της χώρας, να αλλάξουμε ταχύτητα. Θέλουμε, κύριε Ρούστα, να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τον κρατάμε στη φτώχεια και να τον επιδοτούμε.

* Πώς θα πείσετε τον κόσμο και δη τους Θεσσαλούς ότι αυτά που θα προτείνει - υποστηρίξει στο προσυνέδριο, θα ληφθούν υπόψη από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας;

- Η σύνθεση απόψεων και καινοτόμων προτάσεων που δίνουν απαντήσεις σε υπαρκτά προβλήματα αποτελούν τη «μαγιά» με την οποία ετοιμάζουμε βήμα – βήμα το κυβερνητικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γυρίσει κάθε γωνιά της Ελλάδας. Συνομιλεί με τους πολίτες. Ακούει τα όσα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Καταγράφει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Επεξεργάζεται με τους στενούς του συνεργάτες κοστολογημένες λύσεις για να βελτιώσει τη ζωή των πολλών. Αυτό ακριβώς θα συμβεί και με το προσυνέδριο στη Λάρισα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει λίγο και θα ακούσει πολύ. Για να είναι απολύτως έτοιμος να απαντήσει με πράξεις όταν έρθει η ώρα.

* Μέσω αυτών των προσυνεδρίων δόθηκε η ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, σε όσα του προσάπτει η Κυβέρνηση, η οποία έχει εξαπολύσει μια σκληρή κριτική στο περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και στον ίδιο. Έτσι παρατηρούμε το εξής παράδοξο: η Κυβέρνηση να βρίσκεται σε θέση κατήγορου και η αντιπολίτευση σε αυτή του κατηγορούμενου. Πώς το αξιολογείτε και ως σύμβουλος επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη;

- Η Κυβέρνηση, είναι προφανές, ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Έχει αποτύχει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας και στραγγίζει καθημερινά την πραγματική οικονομία με την υπερφορολόγηση. Για τον λόγο αυτό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί όσο μπορεί στην εξουσία δεν διστάζει να εξαπολύει ανήθικες και συκοφαντικές επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, του ίδιου του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της συζύγου του.

Σε αυτήν την κατρακύλα όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα μπορούσαμε ποτέ να τους ακολουθήσουμε. Βλέπετε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και οι Έλληνες πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό. Αξίζουν καλύτερα. Αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε και θέλουμε και θα τα πάμε καλύτερα, μόλις φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό. Η Νέα Δημοκρατία είχε και θα έχει ακλόνητο ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε πολιτικούς τυχοδιώκτες και θλιβερούς λασπολόγους.

* Πώς κρίνετε το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών στον χώρο της Κεντροαριστεράς και πόσο θα επηρεάσει τη χάραξη της πολιτικής (κυρίως σε ιδεολογικό επίπεδο) της Νέας Δημοκρατίας;

- Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι περισσότεροι από 200.000 συμπολίτες μας αποφάσισαν να ψηφίσουν για τον νέο φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτός ο αριθμός είναι ενδεικτικός της αγανάκτησης που υπάρχει στην κοινωνία για τις αδιέξοδες και καταστροφικές πολλές φορές πολιτικές της Κυβέρνησης. Η συμμετοχή του κόσμου είναι εκτός από ψήφος συμμετοχής στον νέο φορέα και ψήφος καταδίκης της ανεπαρκούς Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όσο για τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, εκτιμώ ότι δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τη χάραξη πολιτικής – ιδιαίτερα σε ιδεολογικό επίπεδο – της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

* Ποια είναι η θέση σας για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση;

- Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των φόρων. Αντιλαμβανόμενος την αφόρητη πίεση από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου προχώρησε στην ανακοίνωση της διανομής του κοινωνικού μερίσματος. Ενός μερίσματος που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιστροφή στους πολίτες ενός πολύ μικρού, ενός ελάχιστου μέρους από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017 ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Χωρίς ίχνος ντροπής, λέει για μια ακόμη μια φορά ψέματα στους Έλληνες. Ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δισ. ευρώ στους πολίτες. Στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει. Όσο για τα 720 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων. Εντούτοις, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Σχετικά Άρθρα